Persona Non Grata

Centrul de Limbă şi Cultură Poloneză (Facultatea de ştiinţe economice şi gestiunea afacerii, sala 402) are plăcerea de a vă invita marţi, 31 mai 2011, ora 19:00, la vizionarea filmului Persona Non Grata în regia lui Krzysztof Zanussi.

Filmul va fi subtitrat în limba engleză.
Intrarea liberă

În anul 2005, Wiktor (Zbigniew Zapasiewicz), ambasadorul polonez în Uruguay, se întoarce acasă pentru a-şi înmormânta soţia decedată brusc. Aici se întâlneşte cu un vechi prieten rus, Oleg (Nikita Mikhalkov), de la care vrea să afle dacă soţia lui l-a înşelat. Acesta refuză să-i răspundă, promiţându-i că va clarifica apele în Uruguay.
Întors la ambasada, Wiktor se confruntă cu foarte multe probleme: unul din subordonaţii săi încearcă să-i ia locul, un polonez este prins cu droguri după ce a trecut de consulat, Polonia este în competiţie cu Rusia pentru a câştiga un contract privind vânzarea unor elicoptere autorităţilor din Uruguay. Lucrurile devin şi mai complicate în momentul în care Wiktor o prinde pe o rusoaică, soţia unui subordonat, copiind documentele ambasadei.

„Persona non grata” a fost filmul numit „Cel mai bun film polonez al anului 2005” (2006) şi a câştigat Premiul Juriului pentru regie la Festivalul de Film Polonez din Gdynia (2005), „Golden Reel” acordat de criticii de la Asociaţia producătorilor polonezi de film (2006), premiul „Eagle” la „Polish Film Award” (2005) pentru cea mai bună muzică (Wojciech Kilar), cel mai bun sunet (Wiesław Znyk, Jacek Kuśmierczyk), cea mai bună editare (Wanda Zeman) şi pentru cel mai bun actor în rol secundar (Jerzy Stuhr).

Krzysztof Zanussi (născut în 1939 la Varşovia) a studiat fizica şi filosofia înainte să devină regizor şi profesor de film atât la şcoli din Polonia, cât şi din Elveţia. Este, de asemenea, directorul studioului polonez de film TOR şi de-a lungul carierei a câştigat mai multe premii, incluzând Premiul „David di Donatello” al Academiei Cinematografului Italian.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress