Us & Them | Filme – Talk – DJ Set

16 iunie 2016, ora 18.00 – 18 iunie 2016, ora 18.00 @ Fabrica de Pensule, Cinema Mărăști, Urania Palace

US & THEM | FILME – TALK – DJ SET


Punk, Skinheads, Hip-Hop… subculturile sunt privite în societate cu un amestec de respingere și fascinație. Imaginea acestor mișcări prezentată în mass-media este deseori una drastică – și nu de fiecare dată corectă. Desigur, există punkeri antisociali, skinheaderi rasiști și hip-hoperi infractori, dar sunt și mulți, care nu se încadrează neapărat în aceste stereotipuri. Seria de filme Us & Them își propune să abordeze tocmai acest aspect. Patru filme și un panel de discuții vor tematiza influența acestor subculturi asupra culturii mainstream și vor analiza diferențele dintre aceste scene din România și Germania. Vă așteptăm într-un număr cât mai mare și ne bucurăm de discuțiile interesante!

Filmele rulează pe germană cu subtitrări în limba engleză. Intrarea este liberă.

16.06.2016 | Fabrica de Pensule

18:00 Film: Skinhead Attitude

20:00 Talk: Subculture vs. Mainstream

 

17.06.2016 | Urania Palace

21:00 Film + Q&A: B-Movie

23:00 DJ Set: Mark Reeder [DE] | Concert: Crowd Control [RO]

 

18.06.2016 | Cinema Dacia

18:00 Film: Status Yo!

20:00 Film: Full Metal Village

 

Program Detaliat:

16 iunie 2016, ora 18.00 @ Fabrica de Pensule

FILM DOCUMENTAR: SKINHEAD ATTITUDE


DE 2003, 90 min, Regie: Daniel Schweizer

În percepția publică, skinheaderii sunt văzuți drept niște bătăuși extremiști. De fapt, această subcultură este foarte eterogenă și diversă din punct de vedere al viziunii politice. Influențați de Rude Boys (băieții răi) jamaicani și stilul lor de muzică Ska, skinheaderii au luat ființă în Anglia anilor 1960.

Astăzi există diverse curente ale scenei: de dreapta și de stânga, homofobi și homosexuali, rasiști sau foarte toleranți. Skinhead Attitude arată numeroasele laturi ale acestei subculturi prin diverșii reprezentanți ai săi care iau cuvântul în documentar. De remarcat este muzica specifică scenei skinhead, în special Ska și Northern Soul.

Filmul rulează pe germană cu subtitrări în limba engleză.

Intrarea este liberă.

16 iunie 2016, ora 20.00 @ Fabrica de Pensule

SUBCULTURI VS. MAINSTREAM


Hip-Hop, punk, metal… ce rol joacă subculturile în societatea românească și în cea germană? Ce influență au acestea asupra mainstream-ului? Cât sunt de politice? În ce măsură s-a schimbat rolul lor în ultimii ani?

Acestea sunt unele dintre temele pe care le vom aborda în discuția din cadrul seriei de filme Us & Them dedicată subculturilor. Pentru prima dată se vor întâlni în Cluj, într-un astfel de context, experți și reprezentanți ai diverselor scene. Printre invitați se află Mark Reeder, unul dintre pionierii muzicii electronice berlineze, sociologi și reprezentanți ai diverselor scene, precum Goth-DJ Alexandru Ciorba și experta în hip-hop, Laura Panait. Sperăm la o discuție cât mai animată între public și invitați!

Discuția se va desfășura în limba engleză. Intrarea este liberă.

17 iunie 2016, ora 21.00@ Urania Palace

FILM: B-MOVIE. LUST & SOUND IN WEST-BERLIN 1979-1989


DE 2015, 92 min, Regie: Jörg A. Hoppe, Heiko Lange

Berlinul anilor 1980: în ultima perioadă înainte de căderea zidului, orașul era marcat de influențele culturii pop pe de-o parte și ale subculturilor, pe de alta. Între avangardiști, punkeri și adepți ai mișcării ”occupy” se creează condițiile propice unei faze incipiente a scenei techno. B-Movie este un colaj istoric și artistic al acestui deceniu rebel. Filmul adoptă o perspectivă drastic subiectivă, în comparație cu documentarele clasice, cu Mark Reeder în calitate de narator și intervenții ale reprezentanților scenei punk și techno. Filmul a fost distins cu premiul Carow la ediția de anul trecut a Berlinalei. În continuarea filmului, Mark

Reeder va susține o sesiune de Q&A, pentru ca apoi să readucă atmosfera rebelă a anilor 1980 printr-un DJ Set captivant.

Filmul rulează pe germană cu subtitrări în limba engleză. Intrarea este liberă.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2023 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress