Gigspotting 2: Kumm şi Grimus @ Flying Circus Pub

Ştim că am promis o partea a II-a a Gigspottingului 1 dar am hotărât să o păstrăm în sertar până la vremea potrivită. După cum vedeţi în rubrica Gigspotting orice se poate întâmpla, aşa că ne începem şi noi activitatea acestui nou sezon în Flying Circus Pub alături de câteva trupe adunate weekendul trecut pentru a sărbători 1 anişor de viaţă a pub-ului. Prilej numai bun pentru un Gigspotting 2 fulger.

PS: Scuzaţi calitatea execrabilă a fotografiilor dar am decis că e foarte practic cu telefonul şi până la urma puteţi găsi fotoreportaje de la concerte nu doar aici ci şi aici. Nouă ne place să comentăm.

Gigspotting

-episodul 2-

despre concertele Kumm şi Grimus @ Flying Circus Pub (Cluj-Napoca) din weekendul 16-17 sept. 2011

easylikejoimorning: transmit în direct dintre corpuri de mobila, moloz light bucăţi de ziar împrăştiate cu logica unui tablou de Pollock, dar după 12 ore de muncă şi o halbă de Timi’ în dreapta life seems good.

letHam: vezi că înregistrăm

easylikejoimorning: să ascund berea atunci! Doamne şi fereşte!

letHam: Vamanu, vezi că intrăm pe invisible ca eu sunt asaltat

easylikejoimorning: la mine încă e cilău, poate că lumea e într-atât de dezobişnuită în a mă vedea pe net că li se pare un miraj prezenţa mea. Nu mă buzzuie/bâzâie nime’… încă. Ori are ceva legătură cu weekendu’ ăsta trăsnit – mă ocoleşte lumea.

letHam: not me!

easylikejoimorning: da, da’ tăt eşti invizibăl pentru mine!  adică vorbeşti cu mine, da’ cumva nu îţi vine să admiţi asta

letHam: nu ești tu de vină.

LetHam: Bun, începem așa: ce asculți chiar acum?

easylikejoimorning: Kasabian – Man of Simple Pleasures, de pe noul album al feciorilor, care e, în cea mai curată franceză, pizdos

letHam: ți a rămas în playlist dinainte de Peninsulă!

easylikejoimorning: măi, atunci nu ştiam, am pus albumul şi urechile pe „Velociraptor!” abia zilele astea

letHam: și…it’s better than sex?!

easylikejoimorningnothing’s better than sex, except for a cigarette… an aftersex cigarette, that iz!

letHam: pentru mine compensează albumele Girls

easylikejoimorning: băi, am ascultat, dar nu m-or prins fetele.  I do not like Girls. What does that mean?

letHam: mai ascultă… am citit undeva că după a 3 ascultare iese

easylikejoimorning: love Girls în Hawaii, though and girls from Hawaii. Iese din prima.

letHam: Le-ai cunoscut vineri la Kumm?

easylikejoimorning: permite-mi să nu comentez despre asta

letHam: ok, da-mi rămâi dator!

easylikejoimorning: a fost (încă) o noapte a maimuţei

easylikejoimorning: pe principiul bahic + kummic „under the moon we rock and mate

letHam: Hai să  vorbim comparativ ca să fim eficienți: vineri și sâmbătă, Kumm și Grimus. Un soi de minifestival care a aniversat un an de Flying Circus. Foarte potrivită mi s-a părut selecția, care părea să aniverseze cel puțin 10 ani de muzică în Cluj.

easylikejoimorning: hmmm… într-un fel poate fi văzut şi ca o pasare a ştafetei între o trupă cu ştate vechi şi multe pozne în spate – Kumm – şi o trupă relativ tânără, mai 2.0, cu turbocompresoare stereo prelucrate în Anglia, ESP, OMG and so on… vorbesc de Grimus, desigur, care se află într-un moment strălucit al carierei lor.

letHam: credeam că te referi la openeri…

easylikejoimorning: măăăă… nu.

letHam: Ce ne facem cu trupele din deschidere? E o mare dilemă a Clujului.

easylikejoimorning: trupele din deschidere au fost trupe din deschidere şi… atât.

letHam: Eu n-am văzut Relative în noua formulă… dar cum spunea Sorin… ar fi trebuit să-și schimbe numele ca să continue. Cât despre Mute… n-o să spun decât că nu așa aș cânta dacă mi-aș face trupă. Dar n-o să-mi fac!

easylikejoimorning: well, pe faza cu Relative, îs complet de acord cu Sorin, ceva nu mai puşcă la ei, pot să fie ei şi goi puşcă, nu te mai impresionează în vreun fel,  îmi par a suferi (cel puţin pe moment) de veşnica şi româneasca problemă a formei fără fond. Sunt ei luchadores ca ţinută da’ e de dolores şi jalesca atitudine scenică – mare, mare pierdere plecarea lui Posset şi, cred eu, aducerea noului solist, o greşeală. Faţă de acum un an, când i-am văzut ultima dată, zău de nu m-au dezamăgit.

letHam: Oricum, general vorbind e nevoie de un riviriment în Ipodurile cantautorilor clujeni.

easylikejoimorning: mi-au afectat şi moralul de moment, mi-au trebuit câteva beri să îmi revin la „starea care ne place”

letHam: au întârziat așa mult Grimus (eu am ajuns la fix)?

easylikejoimorning: pfoai, chiar nu îmi amintesc

letHam: Bun, și acum ca să comparăm… ce notă primește Kumm și ce notă primește Grimus?

easylikejoimorning: hmmm… tough one. Kumm a beneficiat de un public mai numeros şi mai generos decibelic (deh, intrare liberă…) dar de o sonorizare împiedecată.

letHam: la ce te referi când zici asta?

easylikejoimorning: de sonorizare întrebi sau de public?

letHam: Vreau să zic că nu știu dacă e de vină sonorizarea sau vocea solistului, care niciodată nu va atinge carisma lui Byron (am zis!). E drept că Iordache se auzea în răstimpuri…

easylikejoimorning: mie îmi pare muhuhult mai charismatic decât Byron şi mult mai ok şi mai lejer şi mai finuţ, doar că da, e evident că nu poate atinge aceleaşi nuanţe vocale, să zicem.

easylikejoimorning: Medeşan, pauză că se mută mobilă aici

letHam: ești într-o casă de jurnaliști, te înțeleg ei…

easylikejoimorning: pardon, de cărturari

easylikejoimorning: numa’  un pic, să îmi fac refill la halbă

letHam: vezi că eu nu mă dopez… poate de aici şi pragmatismul meu în acest Gigspotting

easylikejoimorning: mă, dopping era cu Albahăr ori cu Noimart – gustul de-a pwlea şi amărui, gen. Eu sunt frate cu Timi’ (şi cu codrul, fireşte)

letHam: iar faci reclamă pe blog!

easylikejoimorning: … care e 4,3 lei în Flying, apropo. Imi place că îşi păstrează preţurile decente băieţii (şi fetele, că-s tot mai multe fete în staff)

letHam: Păi d-aia că fetele au gusturi, și-s mai sensibile şi nu fac rabat la calitate

easylikejoimorning: bilă roşie, then, pentru buzile roşii de la băieţi, imposibil de ratat chiar şi în stadii avansate de alcoolemie

letHam: aaa, apropos de buzile din Flying…ai văzut art-work-urile  de albume? Așa… rupte intenționat?

easylikejoimorning: bilă neagră în continuare pentru tavanul de la baie, imposibil de ratat în orice stadiu de alcoolemie

easylikejoimorning: cred că un cretin le-a rupt intenţionat

letHam: nu mă… așa cred că-i șpilu

easylikejoimorning: dacă bin ţin minte, la unul dintre primele partyuri după redeschidere, coperta de la Sigur Ros era întreagă, doar uşor… jilavă, cum îi şade bine unui produs islandez.

letHam: atunci cred că sunt punkerii

easylikejoimorning: Green Day fans.  “I fockin’ hate them”, ca să citez din Noel Gallagher

letHam: Răule!

easylikejoimorning: revenind la treburi serioase… 8 pentru Kumm, 7 pentru Grimus, aşa, per ansamblu, ca showuri

letHam: Mamă… same here… știam io că suntem aproape din aceași cocă.

easylikejoimorning: apropo, de ascultat coverul OCS după acest Julio Iglesias român (Julio Igresias…) – Cătălin Crişan -„Coca”. Asta ca pregătire pentru viitorul concert awesome pe care neobositul staff din Circ îl pun la cale pentru 24.

letHam: Ce bine că nu e așa de popular Crișan ca Bănică – mă refer la ChiuVeta.

letHam: Eu scad 2 puncte celor de la Kumm pentru ultimul album și le dau așa de multe puncte pentru că și-au dat seama că trebuie să insite pe trecut, probabil s-o reia de acolo. Și 7 pentru Grimus pentru că pur și simplu nu a fost ca la ultimul concert văzut de mine (despre care am vorbit in Gigspotting 1 – partea I)

easylikejoimorning: când îl vezi pe Oigăn ţopăind cu ochii închişi, cu chitara în mână, ca un adolescent pe alkaline, simţi că băieţii ăştia mai au multe de pus pe note. Ascultă rifful voios de la „Freeze”, un leftover din perioada „Different Parties”, şi o să înţelegi despre ce vorbesc

easylikejoimorning: Cât despre relaţia mea cu Grimus, poate că sufăr de ceva criză de 3 ani. Aştept Egretta, reinventarea şi după vorbim la un pahar de vin ori la o sticlă de ţuică puturoasă de a fi de jale.

letHam: Da, că-s destul de misterioși băieții! Lăsăm și noi discuția în suspensie …

easylikejoimorning: bă, eu de când am văzut asta am o altă viziune asupra Egrettei:

easylikejoimorning: call me shallow da’ mă aştept la orice. Prefer să fiu surprins, no great expectations, just high hopes. Chiar sper să dea lovitura,  merită.

letHam: Că bine le zici tu… eu cred că Grimus au un sunet prea matur încă din fașă… și pe mine m-ar bucura mai mult experiment. Dar fiecare cu gusturile sale…

easylikejoimorning: e o perioadă agitată în muzică noastră:  (deja?) ieri a murit maestrul Johnny Răducanu, Inna a lansat albumul 2. Ce să înţeleg din toate astea? Vorba Boards of Canada: „music has the right to children”.

letHam: eu nu înțeleg nimic!

easylikejoimorning: să ne-aşteptăm la magia totului şi la marele nimic. Hai că deja vorbeşte Timi’  pentru mine

letHam: dar relax că nu numai la noi stau lucrurile up side down ! Tipu ăsta a vândut într-o săptămână peste 100.000 de copii ale albumului sau, numit ”+”!!!:

easylikejoimorning: închei cu o dedicaţie oldschool: Roxy Music – Mother of Pearl, în amintirea unor beri nebăute, a unor nopţi încă nedormite.

au consemnat 2 Indiescouts

20 septembrie 2011, între 0:10 și 1:10


Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress