Lansare de carte: Tinuturile sudului

Carturesti Cluj va invita vineri, 15 octombrie 2010, de la ora 19 la o intilnire cu poeta Andra Rotaru, cu ocazia lansarii volumului Tinuturile sudului, aparut anul acesta la editura Paralela 45. Alex Goldis si Vali Derevlean vor spune citeva cuvinte despre acest al doilea volum personal al autoarei, iar lectura ei va fi urmata de un dialog cu publicul. Nu ratati asadar ocazia de-a o cunoaste pe una dintre cele mai titrate poete ale tinerei generatii.

„Andra Rotaru este, in momentul de fata, prima promisiune cu adevarat implinita a generatiei sale.” (Liviu AntoneseiObservator Cultural, iunie 2010)

„Poezia Andrei Rotaru este mai aproape de saptezecism decit de congenerii sai sau de predecesorii imediati. Unele versuri par extrase dintr-un posibil volum al unui Virgil Mazilescu adus la zi.” (Horia GarbeaSaptamana Financiara, august 2010)

Tinuturile sudului au o forta imploziva, care se naruie in interior, cumva suicidar-inutil, dar fara sa dramatizeze, ca intr-o poveste de dragoste japoneza. Mie cel putin Tinuturile sudului mi-a lasat un „gust” amarui de Kawabata dintr-unStol de pasari albe.” (Raluca DunaRomania Literara, nr.29/2010)

Andra Rotaru s-a nascut in 1980 si este, in prezent, editor-coordonator al Agentiei de Carte(www.agentiadecarte.ro) si colaborator al unor reviste de cultura din tara. A debutat editorial in noiembrie 2005 cu volumul de versuri Intr-un pat sub cearsaful alb, Editura Vinea. Volumul a fost distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania, filiala Sibiu, Premiul National Mihai Eminescu – Opera Prima, Premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti si Premiul National Tudor Arghezi. In anul 2008, volumul de debut al autoarei apare la Editura “Bassarai” din Spania (En una cama bajo la sabana blanca). In 2008, a participat la primul program pro-lectura organizat sub auspiciile Casei Regale a Romaniei, Scriitori pe Calea Regala (initiat si coordonat de Dan Mircea Cipariu) si a scris jurnalul de calatorie (Scriitori pe Calea Regala, Editura Brumar, 2008). Este prezenta in antologii din tara si strainatate, si a publicat in majoritatea revistelor de cultura din tara. In anul 2010, in cadrul Targului International de Carte Bookfest, ii apare cel de al doilea volum de poezie, Tinuturile sudului, Editura Paralela 45.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2021 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress