TOP 10: Toate concertele Paulina la care am fost anul ăsta, de la cel mai slab la cel mai tare

sursă foto Facebook

Context: rămânând în pană de dependențe, anul acesta am dezvoltat una nouă, mersul la concerte Paulina, ceea ce vă recomand și vouă. Am adunat în total 10 concerte jumate (unul era cu Stema unde am crezut ca va canta și Paulina mai mult, dar au cantat doar piesa lor) și m-am gândit să le ordonez de la cel mai slab la cel mai bun. Bineînțeles că Paulina nu are concerte slabe dar voiam să dau un titlu care sună cool, ca articolele alea de pe Consequence of Sound sau Pitchfork. Așadar, aici este topul:

10. Grădina Monteoru, 8 mai

La concertul acesta ceva m-a scos din ritm, poate warm-up-ul care în loc să încălzească a dezcălzit si doar a făcut așteptarea mai grea, de unde și decizia mea de a-l pune pe ultimul loc. Dacă până acum toate concertele ei respectau o structură clară – cântat albumul cap-coadă și apoi restul pieselor până la punctul culminant Fetița ta de milioane – cu acest concert totul s-a dat peste cap. Am fost puțin bulversată. A început cu Fetita ta de milioane dacă vă vine să credeți. Dar a fost ok, sunt adaptabilă și puțină surpiză și spontaneitate nu strică. Totodată, la acest concert a venit și Culdda pentru a-și cântă strofa de pe Nu sunt infractoare, fiind a doua oară când îl văd și ultima.

9.  The Temple – Social Pub, 19 martie

Aici am așteptat 3 ore până să înceapă concertul și a fost cam frustrant dar ne-a ajutat să știm de acum să verificăm pe Insta update-urile. Am făcut și o glumă foarte bună, că Paulina are întârzieri mai mari decât CFR-ul. L-am pus pe penultimul loc deoarece sonorizarea a fost cam proastă, publicul se auzea mai tare decât ea și chiar dacă era printre primele concerte (unde se respecta structura de care v-am zis mai sus) parcă nu a fost așa impresionant ca primele.

8.  Apollo 111, 17 noiembrie

Concertul acesta are o semnificație aparte deoarece cu un an în urmă Paulina cânta în același loc, era încă la început, “fetița ta de milioane” era în stadiu de profeție nu încă (auto)îndeplinită. Un an și milioane de view-uri mai târziu, lucrurile s-au schimbat iar ea s-a întors în același loc să celebreze această schimbare. Deja e în formula cea mai potrivită pentru ea (cu Sfichy la acordeon și Dante la chitară) și se vede că se simte bine așa. Din nou publicul cântă mult și tare, e un personaj activ la toată povestea, însă eu sunt puțin desensibilizată la ce se întâmplă fiind al 9-lea concert la care merg. 

7.  Muzică pentru pace, Expirat, 24 februarie

Aici nu eram desenzibilizată, doar sensibilizată de situația din Ucraina. Cu acest concert se strâng fonduri pentru Ucraina iar Paulina este unul din artiștii care susțin această campanie. Se adaptează la acest concept purtând haine tradițional ucrainiene și renunțând la strofa în rusă de pe piesa Melodia ta. Locul este fain, atmosfera de vis, pacat că e nevoită să grăbească lucrurile și să scurteze setlist-ul ca să se încadreze în timp. La concertul ăsta aveam deja tricoul de fotbal cu numele Paulina pe care scrie Fundaș de milioane, tricou pe care l-am purtat la fiecare concert de acum încolo.

6. Femei pe Mătăsari, 27 mai

A venit momentul să vedem un concert Paulina și în aer liber, unde atmosfera este una de festival, cu bere multă și urcat pe garduri. Acesta a fost și primul concert unde a cântat cu trupă, până acum totul era foarte minimalist, doar ea și un laptop. Deja semnase cu Universal Music, a scos piesă nouă Cântec de dor și lucrurile au luat amploare. Apropo de Cântec de dor mi-a plăcut mult cum au sunat tobele pe ea, sound-ul fiind mai rock decât de obicei. M-am gândit că un cover doommetal s-ar potrivi. Minusurile aici au fost că încă nu era închegată trupa, încă se experimenta iar domnul de la piane (orgă) nu a reușit să reproducă prea bine acordurile de manea specifice Paulinei. Tot la concertul acesta Paulina ne-a spus că piesa București este inspirată de B.U.G Mafia, moment în care mi s-a făcut conexiunea cu versul „E capitala României, e e București„. Această informație am pus-o bine în sertărașul cu trivia pe care o să îl deschid când voi organiza un quiz „Cât de bine o cunoști pe Paulina?”

5. Sospiro, 8 decembrie

Am pus concertul destul de sus în top pentru că mi s-a părut că aici a sunat cel mai bine dintre toate. Locul în sine e prea fancy pentru gusturile mele și cu siguranță cu tricoul de fotbal nu respectam dresscode-ul. A fost singurul concert la care am stat jos, pe canapea și deși acesta a fost un element de diversitate, prefer în picioare în primele rânduri. Pentru că era lume puțină se simțea într-un fel mai intim decât la altele și pentru prima dată mi-am pus întrebarea dacă nu cumva problema e la mine/ noi că nu se aude Paulina la unele concerte pentru că urlăm efectiv peste ea. Nu am stat mult cu această întrebare existențială, am savurat concertul acesta și m-am bucurat de sonorizarea impecabilă.

4. Berăria H, 16 septembrie

Cu o seară înaintea acestui concert am fost la Cărturești unde am luat autograf de la Paulina pe coperta discului ei și pe tricou. Așadar, bonding-ul era deja creat. În deschidere au cântat E-AN-NA de care am fost destul de impresionată dar și mai impresionată am fost de Paulina. Era super în formă, interacționa cu publicul, făcea live-uri cu telefoanele oamenilor, părea foarte încrezătoare și degajată. În trupă îl avea și pe Robert Voicu la bass și totul a mers smooth, pe distracție, pe relaxare.

3.  Control, 15 aprilie

Am o prietenă, tovarășă de concerte Paulina, care nu o să fie de acord că am pus concertul ăsta așa de sus în top. Mie mi s-a părut că s-a creat la concertul acesta o sinergie, tot publicul era conectat și se mișca în același fel, pe aceeași frecvență. Atmosfera era aproape la fel de faină ca la concertul de pe locul 1, nu zic care. În general publicul Paulinei este unul tânăr dar când cântă și în locuri precum Apollo sau Control se simte și mai tare asta. Dacă ești 30+ ca mine o să ridici media vârstei dar oricum nu contează având în vedere că ne leagă aceeași pasiune.

2. Atelier Cafe Cluj, 21 aprilie

Ca să ajung la timp la concertul din Cluj a trebuit să-mi schimb biletul de avion deoarece îl aveam cu o zi mai târziu. N-a fost o decizie foarte grea, mai ales că îmi imaginam cum o sa fiu pe același avion cu Paulina iar când ne întâlnim în aeroport o să merg la ea și o să-i cânt: Unde te duuuuuuuuuci? Nu s-a întâmplat asta, ea ajunsese înainte mea. Paulina avea o rochie care te ducea cu gândul la Bjork (nu, nu aia în formă de lebădă) și încă era în perioada ei minimalistă când cu un singur laptop, un contact minim cu publicul și ordinea pieselor exact ca pe album vrăjea o sală întreagă. M-am simtit foarte bine la acest concert și pentru că eram cu oamenii mei, psihologi de la Cluj care au venit să își vadă în concert colega psiholoagă dar și artistă. După concert mi-am făcut poză cu ea și am scris la descriere “I’m gonna tell my kids that this was Eminem and Stan”. Așa mi-a venit și ideea unui remake după Stan, adaptat la 2022 în care sunt sigură că mulți fani ai Paulinei s-ar regăsi.

1.Expirat, 13 februarie

Previzibil sau nu, pe locul 1 se află concertul de lansare din Expirat care a fost sold-out în 48 de ore. Ăsta e concertul meu preferat din anul 2022, nu doar al Paulinei ci în general (și vorba vine, i-am văzut pe Florin Salam, Luis Gabriel și Prințesa de Aur anul ăsta). A fost momentul 0 când all the madness began. După o luna de ascultat albumul Prin Lume despre care am scris aici, în sfârșit se întâmpla minunea și puteam să văd live întreaga magie. Mă așteptam să fie wow dar a fost mai mult decât atât, a fost o experiență astrală ca muzica ei.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2023 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress