Review: Arcade Fire la Romexpo

Sursa foto www.rockstage.ro

A trecut mai bine de o săptămână de la (poate) cel mai tare concert la care am fost vreodată. Nici nu-mi dau seama dacă a fost vorba de concert in sine, de entuziasmul meu, sau a fost o combinație dar nu m-am mai simțit niciodata așa. Arcade Fire este probabil trupa mea preferată și trebuie sa scriu asta în articol, ca să îmi amintesc ce mult îmi plac. Pentru când o să scoata albume din ce în ce mai slabe.

Prin 2013, când scriam articolul ăsta eram cumva resemnată cu ideea ca e o trupă pe care n-o să o văd live, dar asta e, nu poți să vezi toate trupele preferate în concerte. Si totuși, după 5 ani, au venit chiar în București, nici măcar n-a fost nevoie să merg până în Budapesta, cum era planul inițial. Deci deja era incredibil.

Bun, vine ziua concertului. Ne cumpărăm borsetuțe pentru că organizatorii au anunțat că n-avem voie cu bagaje mari, lăsăm bannerele politice acasă că aparent nici alea nu sunt bine primite, ne îmbrăcăm casual pentru că de data asta Arcade Fire nu au precizat ca e cu ținută obligatorie și ajungem la Romexpo. La intrare primim ghirlande de la Jagermeister, un accesoriu foarte potrivit pentru eveniment. O prietenă destul de precaută și care gândește pe termen lung sugerează să ne luăm câte două beri de la început. Mi s-a părut o idee foarte, foarte bună.

Sursa foto www.iconcert.ro

Ora 9 a sosit… ARCADE FIRE au venit! Au început bine cu Everything Now, iar deja pe la a 3-a piesă, Rebellion (Lies) eram cu totul în transă. Mi se succedau în minte trei ipostaze – când ascultam acasă singură piesa, când dansam pe ea în Cluj la primele party-uri indie și acum, când o ascult cântată live – un sentiment foarte ciudat și fain. M-a surprins și bucurat că a urmat Black Mirror, chiar nu mă așteptam la asta. Și cred că cu ocazia asta, au fost oameni în public care și-au dat seama de unde vine numele serialului lor preferat. Apoi, tot de pe Neon Bible au cântat No Cars Go, piesa care dacă mă întrebați pe mine, este prototipul, definiția, (chint)esența muzicii indie. Probabil m-a luat valul cu cuvintele astea, dar asta simțeam și la concert. Între timp, Win Butler ne mai îndemna să “Fight the Power” și își arăta încântarea pentru protestele din București.

Sursa foto www.iconcert.ro

Ne-am întors din nou în prezent, la ultimul album, iar începutul de la Put your Money on Me și poziția lui Win, m-au dus direct cu gândul la Michael Jackson. Acuma înțelegeam fetele alea care leșinau pe la concertele lui, că nici eu nu am fost foarte departe. Neon Bible și preferata mea, My Body is a Cage, ne-au mai calmat și invitat la contemplat. Mai mult decât atât, am avut și un moment drăguț cu luminițele de la telefoane aprinse, în timp ce se chicotea în jurul meu “Cine le-a dat telefoane cu lanternă fanilor Arcade Fire?”

A urmat o serie lunguță de piese de pe The Suburbs (întreruptă doar de Neighborhood #1) și din nou rollercoaster de emoții, senzații, amintiri. A servit ca preambul pentru apogeul ce urma, adică… Reflektor. Genial! Chiar a fost un moment de explozie (sau numai eu am explodat? deși nu cred) La fel și pe Afterlife, se striga „We scream and shout can we work it out” din toți plămânii (sau numai din plămânii mei? Nu cred). Deja la ultima piesă înainte de bis, urlam Comfort creature, comfort creature, ca apoi prietena mea precaută să-mi atragă atenția că e Creature comfort, de fapt. Da, bine, așa-i, hai cu piesa.

 

Sursă foto www.rockstage.ro

Au plecat după Creature Comfort, iar noi am reușit între timp prin greșeala/ bunăvoința unui jandarm să intrăm la Diamond Circle și ne-am luat pozițiile pentru bis. Când am ascultat We don’t Deserve Love, am avut o revelație, cum că ultimul album e chiar mișto, și poate am fost eu prea critică când spuneam că doar 3 piese-s bune. S-a continuat cu continuarea de la Everything Now, iar Wake Up a încheiat această minunăție de concert.

Party-ul în schimb nu s-a terminat, pentru că la o terasă de lângă Romexpo am pus și am dansat pe toate piesele pe care am fi vrut să le ascultăm la concert, de la Crown of Love la Here Comes the Nightime.

 

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress