Susține Temps d’Images 10!

Violența noastră și violența voastră. Foto Roland Vaczi

DONEAZĂ AICI.

DESPRE PROIECT

Este din ce în ce mai greu să distingem între știri adevărate și știri false, iar discursul creează imagini care nu mai au legatură cu realitatea.

În acest peisaj tulbure, în ce mai putem avea încredere din ceea ce știm? Mai putem paria pe ceva sigur? Ce repere ne pot ajuta?

Timp de 10 ani am încercat să ne păstrăm luciditatea integrând și emoțiile (față de evenimente marcante) și am încercat să nu pierdem legătura cu realitatea.

Am exprimat, prin artă perfomativă, lucrurile de care ne lovim în societate zilnic: de la vizionare și experimente, la ce ne hrănește, post-faliment și acum, discurs și realitate.

Am fost solidari de-a lungul timpului și am adus pe scenă spectacole care au avut ceva de zis de fiecare dată: care au bucurat, au intrigat și au pus punctul pe i.

Anul acesta ne lovim de știri false și discursuri repetate. Discursuri care ne induc în eroare și ne dau o altă realitate.

Vrem să punem cât mai multe fațete ale discursurilor sub ochii voștri, acesta fiind unul dintre motivele pentru care Radu Jude este artistul asociat al acestei ediții.

Fiecare fațetă, fiecare perspectivă a unui discurs și realitatea pe care o construiește, înseamnă un spectacol, un film, un atelier sau o secțiune din Festival pentru care mai avem nevoie de resurse. Resurse care fac posibilă prezența artiștilor timp de o săptămână la Temps d’Images!

De acum, ștafeta e la voi!


TEMPS D’IMAGES este un festival internațional inițiat în 2002 în Franța, de către ARTE TV și La Ferme du Buisson, scenă națională. Prima ediție a festivalului din România a avut loc în anul 2008 iar producătorul acestuia este Asociația Colectiv A, din Cluj.

PS: ne găsiți pe http://tempsdimages.ro/editions/ cu informații din 2008 până la programul festivalului din 2017!

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress