Kantor Downtown @Temps d’Images #9

instalație teatrală
9 noiembrie 2016, 21:00, Sala Studio, Fabrica de Pensule

de: Jolanta Janiczak, Joanna Krakowska, Magda Mosiewicz, Wiktor Rubin  (PL)
video: Mikołaj Walenczykowski
regie tehnică: Hanna Gruszczyńska
cu: Grzegorz Artman, Marta Malikowska și P. Arcade, L. Breuer, L. Chapman, C. Reno, G. Ferencz, J. Godmilow, B. Hammer, L. Pashalinski, O. Rodriguez, T. Skipitares, T. Walker, S. Palacios Whitman
producător: Magda Igielska

 Kantor Downtown este o instalație inspirată de personajele lui Tadeusz Kantor, Ellen Stewart – manager legendar al teatrului LaMaMa și artiști americani din scena avangardistă a New York-ului anilor ‘70 și ‘80. Instalația a luat naștere din nevoia de restaurare a memoriei și a ritualurilor din Rented Island, ca referință la arta underground. Vorbește despre contracultură ca moștenire comună, dincolo de granițele continentale și arată că întoarcerea la avangarda istorică este necesară în construcția alternativelor sale în cultura modernă și discursul public. Personajul lui Kantor este gravat în tradițiile colorate, subversive, excentrice, feministe din centrul New York-ului. Instalația a fost realizată pentru a oferi o perspectivă diferită asupra lui Kantor.

Jolanta Janiczak este dramaturg și absolventă a Facultății de Psihologie din cadrul Universității Jagiellonian. Din 2007 (The Second Killing of a Dog de Marek Hłasko), a lucrat ca dramaturg cu Wiktor Rubin, alături de care a realizat Elementary Particles de Michel Houellebecq (2008) și The Doll de Boleslaw Prus, premiate în 2009 în cadrul Opole Theatre Confrontations. În 2014 a fost premiată cu Paszport Polityki.

Joanna Krakowska este specialist  în istoria teatrului, eseist și editor. Lucrează la Institutul de Artă a Academiei Poloneze de Științe și la revista Dialogue.  Este co-autoare a cărților Soc and Sex.Theatrical and Non-Theatrical Diagnosis (2009) și Soc, Sex and History
(2014); autoare a cărții Mikołajska. Monografia Theatre and the Polish People’s Republic (2011) a fost nominalizată la premiile literare Nike, Gryfia și Premiul Istoric Kazimierz Moczarski.

Magdalena Mosiewicz a absolvit Facultatea de Psihologie din cadrul Universității Jagiellonian și Departamentul de Cinematografie din cadrul Școlii de Film din Lodz. A lucrat ca jurnalist, curator de programe și festivaluri din Varșovia. Este autor de povestiri The Hebrew Phrase și piesa Dreamland, precum și documentarele I Still Believe și The Arrangements That Have Been Established.

Wiktor Rubin este regizorul și este absolvent al Facultății de Sociologie din cadrul Universității Jagiellonian și a Departamentului de Regie de Teatru al Școlii de Teatru din Cracovia; de asemenea a studiat Filosofia în cadrul Universității Jagiellonian. Acesta a debutat în 2006 cu premiera poloneză Mojo Mickybo de O. McCafferty. De atunci a realizat aproape 20 de producții în teatrele din Polonia. În 2014 a primit premiul Paszport Polityki.

 

Bilete aici

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress