Friday, I’m in Love: Holy Sons

in-the-garden

Bună ziua şi bine aţi venit la Friday I’m in Love! Azi vom asculta Holy Sons, trupa cu un singur membru care cântă la toate instrumentele şi pe care-l cheamă Emil Amos. Poate îl ştiţi pe acest Emil ca toboşarul de la OM sau de la Grails sau poate aţi auzit chiar de Lilacs & Champagne. Dacă nu, e timpul să faceţi cunoştinţă acum, mai ales că a lansat recent al 13-lea album, un album de care m-am îndrăgostit şi nu ştiu de ce. Voi încerca să (îmi) explic în câteva rânduri, ca apoi să trecem la piesa pe care v-o propun pentru ediţia de azi.

Holy Sons spune despre el că abordează genul post-Beatles, ceea ce m-a amuzat destul de mult dar mi-a şi setat nişte aşteptări care din fericire nu s-au adeverit. Mă gândeam că e un proiect ca multe altele, ce îşi propune să reînvie curentul ‘60-ist şi care cel mai probabil va eşua la capitolul creativitate. Ei bine, aici nu este cazul, albumul In the Garden este departe de a fi plictisitor sau lipsit de nuanţă: e classic rock solid, indie şi molipsitor. Şi doar pentru că te prinde foarte repede şi fredonezi unele piesele fără să vrei, nu înseamnă că e superficial. De asta cred că îmi place.

Primul single al albumului e un cover după Del Shannon şi se numeşte It’s My Feeling. Un lovesong compus în anii ‘60 vi se va părea, probabil, siropos. Nici nu contează asta, ce face Emil Amos aici e genial. Încă de la început poţi simţi atmosfera decadei 60-70, mai ales că riff-ul de chitară seamănă extrem de mult cu ceva ce ar fi cântat Jefferson Airplane. După câteva versuri romantice şi, cum am mai zis, siropoase, refrenul culminează cu un falsetto à la Bee Gees ce te duce cu gândul la baladele soul din anii ’70.

Pe mine m-a prins din prima şi it’s my feeling că şi pe voi o să vă prindă. Dar mai bine să nu cad în capcana bias-ului cognitiv de tip raţionament emoţional şi să presupun că, doar pentru că simt eu că vă va plăcea, chiar aşa va fi. Nu o sa fac asta ci vă voi lăsa cu Holy Sons şi o să vă urez, ca de fiecare dată: iubiţi-vă-ţi mulţi!

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2021 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress