Tamás Komoróczky, Agnieszka Polska, Ádám Ulbert | Arcadia

Fabrica de Pensule
Superliquidato, etajul trei
7 octombrie – 13 noiembrie
vernisaj: vineri, 7 octombrie, ora 19:00

Artiști: Tamás Komoróczky, Agnieszka Polska, Ádám Ulbert
Curator: Áron Fenyvesi

Expoziția se construiește în jurul lucrărilor video propuse de Tamás Komoróczky (1963), Agnieszka Polska (1985) și Ádám Ulbert (1984), care adresează, din punct de vedere curatorial, aspecte mitice al artei contemporane. Arcadia ne confruntă cu imaginea naturii și simbolurile sale culturale ca mituri. În fața eternă a mitului, orice alte referințe ori referențialitatea în general devin irelevante, abandonând dialogurile despre post-internet și antropocen.

În jungla atemporală a instinctelor și a senzualității, poezia devine singurul punct de reper al expoziției. Când orice referință ne părăsește, doar minimalismul etern al cuvintelor are capacitatea de a crea o conexiune comprehensivă cu totalitatea metafizicii. Poezia este unealta lui Pan din Marfa, ce cântă printre ruinele modernității în lucrarea video a lui Ádám Ulbert; poezia e rețeaua diafană conectând moodboardurile regăsite în videoul lui Tamás Komoróczky; poezia este concluzia incursiunii mitice ale Agnieszkăi Polska. Doar cuvintele ce nu ruginesc au puterea de a face față eternității. Astfel, incursiunea atemporală pe care lucrările o construiesc caută să confrunte privitorul cu ceva neșlefuit, lipsit de precedent, ceva anarho-clasic, ce poate fi reprezentat într-o anumită măsură doar prin cuvinte, ce nu poate descris, ci doar transcris în poezie vizuală.

 

Imagine: cadru din video-ul „Nostalgia” de Ádám Ulbert

eveniment facebook


Evenimentul este realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress