18-19 august 2016
Fabrica de Pensule,
RAP, etajul doi
COLABORARE ca practică artistică – forme și concepte de proiecte colaborative și impactul lor social și estetic
În acest atelier ne vom aprofunda cunoștințele în domeniul proiectelor artistice ce se bazează pe colaborarea dintre diferite grupuri de public, în special public tânăr și artiști. Atelierul prezintă și analizează ca un caleidoscop diferite forme și idei de proiecte, în special din domeniul teatrului, dar și interdisciplinare, și este adresat atât operatorilor culturali, pedagogilor teatrali sau artiștilor care sunt interesați să lucreze cu diferite grupuri sociale. Participanții atelierului vor dezvolta propriile lor concepte și idei specifice.
IRINA BÂRCĂ s-a născut și a crescut în Sibiu, România, trăiește și lucrează în Berlin, Germania. A absolvit un studiu de actorie în București. Din anul 2010 a studiat pedagogie teatrală la Facultatea Osnabrück, Institutul de Pedagogie Teatrală, Lingen (Ems), Germania. În timpul studiului a lucrat ca asistentă de regie și pedagog teatral cu diferite trupe din spațiul independent din Münster și Hanovra, precum și în școli și centre culturale. De asemenea, a lucrat ca asistent științific la arhiva germană pentru pedagogie teatrală. Din sezonul 2014/15 Irina Bârcă este angajată a teatrului THEATER AN DER PARKAUE – Teatrul Tânăr de Stat Berlin, ca pedagog teatral. Aici dezvoltă împreună cu Mirko Winkel conceptul proiectului „House of Many“, un proiect serial și interdisciplinar, care se mișcă la granița dintre formarea de structuri sociale și practica artistică și care cercetează noi forme de colaborare cu copii și adolescenți. Irina Bârcă a lucrat printre altele cu rețeaua cobratheater.cobra, colectivul Interrobang și cu Mădălina Dan. Ca pedagog teatral, este responsabilă de coordonarea cluburilor de teatru și a festivalului „Jugendstil“, dezvoltă forme și concepte de proiecte și workshopuri pentru copii și adolescenți, clase de școală și refugiatț și ține seminarii de perfecționare cu profesori. În anul 2014 a susținut un seminar de mediere culturală la Fabrica de Pensule în cadrul festivalului Temps d´Images.
Program:
joi și vineri
11:00 – 13:00 – sesiune de lucru
13:00 – 14:00 – pauză de masă
14:00 – 17:00 – sesiune de lucru
Participarea la atelier este gratuită, în baza înscrierii prin .
Atelierul face parte din proiectul Hotspot.art – Artă și Cultură Contemporană pentru Comunități, finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României și derulat de Fabrica de Pensule.
Sorry, comments are closed for this post.