Angus Baird | P?w?P? @ Superliquidato

Angus Baird | P?w?P?
Superliquidato
Fabrica de Pensule, etajul trei
vernisaj: vineri, 29 iulie, ora 19:00
29 iulie – 28 august

P?w?P? (painting with printers) aduce laolaltă o serie de lucrări rezultate din investigațiile și experimentele lui Angus Braid cu transferul unor tehnici mixte relaționate canonului picturii. Lucrările se desfășoară în jurul unor teme centrale precum relațiile pe care fotografia le naște, programele de modelare 3D, printul și fotografia în relație cu pictura. Ce fel de control manifestă noile media asupra manierei în care utilizăm culorile atunci când paleta pentru o pictură e derivată din CMYK/RGB? Cum anume afectează programele produse pentru publicul larg și întrebuințarea parametrilor acestora felul în care utilizăm fotografia? Atunci când exemple precum cele menționate mai sus sunt implementate într-un singur plan, care e limita în care absența tehnicilor convenționale de pictură împiedică un obiect să devină pictură?

Angus Baird e un artist australian care trăiește și lucrează în Melbourne și Berlin. Activitatea lui artistică include abstractul, fotografia, narativul și reprezentația. Practica lui se bazează pe proces, transformând imaginarul reprezentativ printr-o reducere care se adresează narativului din cadrul lucrării. Aceasta se realizează prin procedee de ștergere, solvenți, decoloranți, vopsele etc., precum și diferite instrumente picturale implantate în imagine, care creează o estetică stranie.

Baird a studiat la Politehnica din Valencia, înainte să absolve în 2011 RMIT Australia, cu o diplomă în arte plastice. Lucrările lui au fost expuse la Fort Delta, House of Bricks, Galeria Top Shelf, Galeria egg și Galeria St Heliers Street în Melbourne; Galeria Love Love, Brisbane; idrawalot, Berlin. E membru fondator al InternatioNOW, o inițiativă care își propune să producă expoziții de grup cu artiști din Australia și Europa.

eveniment facebook


Expoziția face parte din programul Trei Schimburi, organizat în cadrul proiectului Hotspot.art – Artă și Cultură Contemporană pentru Comunități, finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României și derulat de Fabrica de Pensule.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress