Produse domestice @ Fabrica de Pensule

joi, 23 iunie, ora 19:00
Fabrica de Pensule
Sala Studio, etajul I

 

O piesă de: Xandra Popescu
Regia: Ioana Păun
Investigația: Laura Ștefănuț
Muzica: Cătălin Rulea
Mișcarea: Carmen Coțofană
Cu: Ioana Flora și Smaranda Nicolau
Voce: Diana Miron
Un proiect finanțat de AFCN. Parteneri: WASP, Comunitatea Filipineza din Romania, Europa FM, Salonul de Proiecte, Think Outside The Box, VICE.

eveniment facebook

rezervări

Bilete: 15 lei / 10 lei (cu reducere pentru elevi, studenți, pensionari)
Bilet+: 20 lei / 12 lei (cu reducere pentru elevi, studenți, pensionari)


Într-o ţară cunoscută ca exportator al muncii domestice, a angaja ajutoare exotice crește capitalul simbolic al celor care deţin puterea. Precum multe alte filipineze, Joy vine să lucreze în România nevoită să își susţină familia de acasă. Agenţia intermediară o plasează ca bonă pentru cei doi copii ai unei familii bogate. Totul merge bine până când într-o zi tatăl familiei începe să o hărţuiască sexual. Când Joy se plânge angajatoarei, în loc să își confrunte soţul, aceasta îi face o propunere ciudată. Curând Joy își dă seama că a intrat într-o capcană domestică. Această poveste pornește de la un caz real. Adevărata Joy trăiește în București, România.

Precum Joy, sute de alţi filipinezi din România se luptă cu un sistem care nu recunoaște munca domestică. Produse Domestice pornește de la experienţele femeilor imigrante pentru a dezvălui implicaţiile muncii domestice plătite și neplătite. Produse Domestice instigă împotriva sexualizării muncii domestice!

Ioana Păun (n. 1984) este regizor. Operează pe subiecte legate de comportamentele turbo-capitalismului. All Workers Go To Heaven (Theatre Royal Stratford East, Londra 2012), Economia Disperării (Muzeul Mexican din Chicago 2013), Compania România (film, 2013) confruntă distopiile contemporane și imaginând situaţii în care participanţii ajung să negocieze sisteme de co-existenţă. Din 2014 colaborează prioritar cu artiste, jurnaliste, activiste, menajere, adolescente și producătoare, din convingerea că prezenţa publică a femeii este unul din pilonii de forţă ai schimbării.

Xandra Popescu lucrează ca artistă, scriitoare și realizatoare de film. A studiat dramaturgia în cadrul UNATC și are un background în științe politice. În munca ei adresează aspecte personale dintr-o perspectivă politică si poetică. A scris trei filme în regia artistului Șfefan Constantinescu, precum și piese și scenarii. La sfârșitul anului 2012 a realizat filmul documentar Pink Saloon. Lucrează uneori împreună cu artista Larisa Crunţeanu sub numele Soyons Impossible. Împreună coordonează activitatea Atelier35, un spaţiu de proiecte din București dedicat extinderii limitelor artei contemporane.

Laura Ștefănuţ este jurnalistă independentă care a lucrat la România liberă și Digi 24. Acum colaborează cu DoR, Casa Jurnalistului și presa germană. A fost prima jurnalistă care a scris despre abuzurile asupra bonelor filipineze în 2011. În 2013 a cercetat fenomenul și în SUA, cu ajutorul unui grant al Guvernului american.

Cătălin Rulea (n. 1979) este artist și muzician. Trăiește și lucrează în București. Este membru fondator al formației Pixels și frontman al formației Toulouse Lautrec. Ca artist a avut mai multe expoziții, cele mai notabile fiind la Kunsthalle (Viena), Werkleiz Society (Halle), Cooper Gallery (Dundee), Fotogalerie (Viena), Bucharest Biennial, Rex Cultural Centrum (Belgrade). Este membru fondator al Centrului de Introspecție Vizuală și a lucrat împreună cu Alina Șerban, Arnold Estefan și Anca Benera în cadrul Asociației PPLUS4.


Evenimentul face parte din proiectul Hotspot.art – Artă și Cultură Contemporană pentru Comunități, finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României și derulat de Fabrica de Pensule.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress