Közép-Európa Táncszínház (KET): Inner Outlines

vineri, 6 mai, ora 20:00

Fabrica de Pensule, Sala Studio

 

Două solo-uri de dans

Compania KET a pornit un proiect unicat, în care dansatorii companiei își încearcă talentul în format “solo” împreună cu un coregraf renumit, cum ar fi: Adrienn Hód, Anna Réti, Gábor Halász sau Attila Kun. Datorită modului specific de creație, observăm cum în aceste spectacole se conturează personalitatea dansatorului ca răspuns la provocările lansate de coregraf, creația celor două personalități artistice intersectându-se într-un singur portret-sketch, cel al spectacolului.

Domnilor
Creat în colaborare/Cu: Gábor Ivanov
Colaj muzical: László Mádi
Mulțumiri: Csaba Molnár, Mariann Hargitai
Coregrafia: Adrienn Hód
Durata: 30 min
(Spectacolul conține fragmente de text în limba maghiară, cu traducere simultană la cască în limba română)

KET_K-Arcok_Uraim_HódAdrienn_Fotó_Kenyeres_Csilla

Am lucrat împreună cu Gábor pe mai multe nivele. Am fost interesat de istoria lui personală dar și de senzațiile lui din prezent legate de dans, relația lui cu dansului. Mă interesau așteptările, stereotipiile legate de masculinitate, rolul bărbatului și reprezentațiile lui în diferite situații reale sau stiluri de dans. M-a preocupat și cum putem integra lucruri mai verbalizate legate de aceasta temă, cum ar fi fragmente din filme, povești, poezie sau cântece.

——— pauză 15 min ———

Metamorfoză
Cu: Adrienn Horváth
Coregrafia: Gábor Halász
Durata: 30 minKET_Metamorfózis_fotó_Dusa_Gábor (3)

Spectacolul interogează schimbările de personalitate a unui om aflat în pragul nebuniei, bazându-se pe filme horror și thriller ca ‘Shining’ al lui Stanley Kubrik sau ‘Antichrist’ al lui Lars von Trier. Solo-ul are loc într-un spațiu ciudat în care șirul de episoade scurte contrastează puteric diferitele realități ale personajului. Scopul nu este înțelegerea acestora, ci surprinderea momentelor de transfer între realitățile intersectante.KET_Metamorfózis_fotó_Dusa_Gábor (14)

event

rezervări

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress