Capoeira ca fenomen brazilian de cultură comunitară – o prezentare

marți, 19 aprilie, ora 19:00

Fabrica de Pensule, Bar

 

Centrul Cultural Brazilian Casa do Brasil vă invită la o „iniţiere”, dincolo de aparenţe şi convenţii, în Capoeira ca fenomen de artă comunitară, susţinută de Bogdan Octav Rakolcza, pionier al acestui domeniu în inima Transilvaniei, alături de membri ai proiectului Cercul Întreg.

Vom avea parte de istorisiri despre capoeira tradiţională de stradă din Salvador da Bahia, unde Bogdan Octav şi-a completat în 2008-2009 studiile de fotografie venind din Nürnberg/Germania. Istorisiri ce l-au determinat ca, odată întors din Brazilia, să renunţe la un trai asigurat în Germania şi să se repatrieze în România după 17 ani de la emigrare. Revenit aici, tânărul apaixonado s’a dedicat (re)cultivării artei şi culturii comunitare din România prin mijloacele descoperite în Brazilia: capoeira tradiţională, percuţie, dans.

Sunt istorisiri despre un spaţiu magic de armonizare dincolo de individ, relatări despre Cercul în care individul îşi dezbate propria libertate cu libertatea altcuiva, poveşti despre o artă ce reuneşte generaţiile, de la cele mai tinere până la cele ajunse la senectute, istorii despre un fenomen care – timp de sute de ani – nu şi-a pierdut capacitatea de a se reinventa continuu, prin fiecare nou individ care îl practică. Poveştile din Roda de Capoeira.

mai multe detalii aici

eveniment facebook

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress