ARTbecedar – ateliere creative pentru copii

Începând cu acestă primăvară, Fabrica de Pensule continuă programul de ateliere creative pentru copii cu vârste între 6 și 13 ani, prin care aceștia își pot dezvolta creativitatea și se pot familiariza cu câteva noțiuni care țin de abc-ul artei contemporane.

ARTbecedar este un program dedicat celor mici, în care părinții își pot împlica copiii în activități creative conduse de artiști din Fabrica de Pensule și din comunitatea artistică din jurul acesteia. Copiii au ocazia de a intra în contact cu artiștii și de a învăța de la ei despre diferite tehnici și medii artistice, prin activități practice și jocuri. Fiecare sesiune este condusă de un artist coordonator și un facilitator care ajută la comunicarea grupului și la păstrarea unei dinamici active, prin care toți copiii participă la activități.

Prin participarea la atelierele ARTbecedar copiii acumulează, printr-un limbaj accesibil lor, cunoștințe despre arta contemporană, familiarizându-se cu teme, subiecte sau artiști contemporani. După fiecare atelier, copii pot să-și ia din lucrări acasă, iar o parte din acestea vor constitui obiectul unei expoziții, la finalul primei serii de ateliere.

Atelierele ARTbecedar au loc în fiecare* sâmbătă, în două sesiuni pentru grupe de vârstă: 6-9 ani și 10-13 ani:
11:00 – 13:00 | 6 – 9 ani
14:00 – 16:00 | 10 – 13 ani

*în afara zilei de 30 aprilie

23 aprilie | V de la Vopsit ouă cu Cristina Curcan
înscrieri aici

În prima întâlnire din seria de ateliere ARTbecedar, artista Cristina Curcan propune copiilor un atelier de vopsit ouă. Partea inedită a acestui atelier sunt modelele pe care copiii le vor picta, inspirate de lucrări de artă cunoscute. Copiii vor învăța sub îndrumarea Cristinei despre lucrări de artă din diferite curente artistice și inspirați de acestea vor crea propriile lor interpretări vopsind ouă.

Cristina Curcan (n. 1984) este o artistă stabilită în Cluj. Proiectele personale se bazează pe procedee manuale, explorând materialități diverse prin aproprierea și decontextualizarea unor obiecte obișnuite. A absolvit Universitatea de Artă și Design Cluj în anul 2011, în cadrul Departamentului de Arte Decorative și Design. În luna aprilie 2012 a co-fondat spațiul expozițional Lateral ArtSpace, de care se ocupă în prezent.

7 mai | C de la Colaj cu Maria Balea
înscrieri aici

Al doilea atelier ARTbecedar va fi condus de Maria Balea, care îi învață pe cei mici o tehnică pe care o folosește constant în lucrările ei – colajul. Atelierul îi va introduce pe participanți în câteva curente artistice în care colajul este o practică curentă, iar inspirați de acestea, copiii vor realiza propriile lor interepretări a mai multor lucrări de artă, din colaje de imagini, hârtie și diverse alte materiale.

Maria Balea (n.1990, Sighetu Marmației) este artist și co-fondator al spațiului și proiectului Superliquidato. Trăiește și lucrează în Cluj-Napoca. Lucrează predominant cu colaje analog și obiecte care adesea sunt construite sculptural. A terminat studiile masterale la Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca în 2014 și a prezentat lucrări în expoziții de grup în Melbourne, Australia la Fort Delta, Pavilion Unicredit în București, Aici-Acolo Pop Up Gallery în Cluj Napoca.

Taxă de participare: 10 lei pentru fiecare atelier
Înscrierile se fac prin formularul anunțat individual pentru fiecare atelier.
Număr maxim de participanți: 10 copii / atelier

Organizatorii vor pune la dispoziție toate materialele necesare pentru fiecare atelier. Atelierele vor avea loc la Fabrica de Pensule, în atelierele artiștilor sau în spațiile de evenimente (locația va fi anunțată participanților în prealabil).

Informații suplimentare: Corina Bucea – corinabucea@gmail.com

eveniment facebook


Seria de ateliere face parte din proiectul Hotspot.art – Artă și Cultură Contemporană pentru Comunități este finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României și derulat de Fabrica de Pensule.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2025 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress