Learning and Unlearning #4 @ Galeria PlanB

Learning and Unlearning #4 – Înecați_Panta Rhei, cu Mircea Florian

12-19 martie 2016
Fabrica de Pensule, Galeria Plan B

Programul Learning and Unlearning este o inițiativă a Galeriei Plan B Cluj, gândită cu scopul de a prezenta practica unor artiști români importanți în formula unui atelier de lucru pornind de la ideea schimbării contextului în care lucrează studenții de obicei și a provocării acestora să-și regândească cunoștințele deja acumulate și să reflecteze asupra posibilităților de a se deschide către noi abordări creative și critice.

La atelierul Înecați_Panta Rhei sunt invitați să participe studenți și tineri interesați să exploreze practici artistice interdisciplinare, să lucreze cu sunetul și cu imaginea și să improvizeze alături de Mircea Florian, profesorul invitat la acest al patrulea workshop din seria Learning and Unlearning.

În cadrul acestui atelier condus de muzicianul și artistul Mircea Florian (aka DadaFlux), participanții vor contribui la planificarea și realizarea unei instalații cinetice de sunet (arhaică și hi-tech în același timp). Atelierul presupune o colaborare între participanți pentru realizarea unei „instalații cu elemente antropomorfice și stranii obiecte imperturbabile, coborâte și ridicate din umedele lor ascunzișuri prin forța lichidelor care curg printr-o rețea anarhică de tuburi, jeturi si canale (în subsidiar rețeaua este controlată de sisteme cibernetice programate)”, după cum descrie Mircea Florian acest proiect.

Prima întâlnire va avea loc sâmbătă, 12 martie, de la ora 16.00, urmând ca restul programului să fie stabilit de comun acord cu participanții și cu invitatul atelierului. Atelierul durează 7 zile (12-18 martie 2016) iar sesiunile de lucru vor include atât prezentări vizuale realizate de Mircea Florian, cât și muncă practică de asamblare, programare și construire a unei instalații finale. De asemenea, va avea loc o expunere a rezultatelor atelierului și o întâlnire cu publicul pe 19 martie, începând cu ora 18.00.

Participarea este gratuită, pe bază de înscriere, în limita locurilor disponibile. Înscrierea se poate face până pe 10 martie folosind acest formular.

Pentru mai multe informații: planb.workshop@yahoo.ro


Coordonator ateliere: Diana Marincu

Mircea Florian este autor, muzician și artist vizual, cunoscut în primul rând datorită creației sale experimentale, care îmbină fascinația pentru instrumentele (muzicale) arhaice cu interesul pentru tehnologia digitală. A cântat de timpuriu în diferite formule stilistice, a devenit cunoscut ca muzician și sub numele Florian din Transilvania, a compus muzică de teatru și film, a lucrat cu medii extrem de variate și a participat ca artist în expoziții precum: SoundScapes, curator Martha Wilson, la Franklin Furnace Gallery NY (1979), Alberti’s Open Window / Windows 98 – Open, curator Horea Avram, la Bienala de artă de la Veneția (1999), Buchstäblich (Literal), curator Ana Birthaelmer, la Von der Heydt Museum, Wuppertal / Germania (1991) și When History Comes Knocking: Romanian Art from the 80s and 90s in Close Up, curator Judit Angel, la Galeria Plan B Berlin (2011).


Evenimentul face parte din proiectul Hotspot.art – Artă și Cultură Contemporană pentru Comunități este finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României și derulat de Fabrica de Pensule.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2025 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress