25-29 ianuarie 2016
Galeria Plan B Cluj,
Fabrica de Pensule
Acest atelier face parte din expoziția „Cele mai frumoase cărți itinerante – albume și cărți de artist”, deschisă la Galeria Plan B Cluj pe 17 decembrie 2015.
Programul de ateliere Learning and Unlearning este o inițiativă a Galeriei Plan B gândită cu scopul de a prezenta practica unor artiști contemporani în formula unui atelier de lucru. Pornind de la ideea schimbării contextului în care lucrează studenții de obicei și a provocării acestora să-și regândească cunoștințele deja acumulate, se deschid noi abordări creative și critice.
La atelierul Unu și multiplu sunt invitați să participe studenți și tineri artiști interesați să exploreze posibilitățile deschise de formatul cărții de artist, ca instrument conceptual al practicii vizuale, alături de Răzvan Anton și Ciprian Mureșan, invitați în cadrul celui de-al treilea workshop din serie.
Participanții sunt încurajați să folosească xeroxul și imprimanta, o metodă simplă de a realiza cărți în ediții limitate și, în același timp, o ocazie de a explora împreună istoria xerografiei și a gesturilor prin care artiștii s-au folosit de-a lungul timpului de aceste instrumente.
Prima întâlnire va avea loc luni, 25 ianuarie, de la ora 10.00, urmând ca restul programului să fie stabilit de comun acord cu participanții și cu invitații. Atelierul durează cinci zile (25-29 ianuarie 2016) și sesiunile de lucru vor include prezentările artiștilor invitați, ateliere practice folosind xeroxul și imprimanta, precum și o expunere finală, de o zi, a rezultatelor atelierului, în cadrul expoziției „Cele mai frumoase cărți itinerante – albume și cărți de artist”.
Participarea este gratuită, pe bază de înscriere, în limita locurilor disponibile. Înscrierea se face până pe 23 ianuarie 2016 folosind acest formular.
Coordonator atelier: Diana Marincu
Pentru mai multe informații:
planb.workshop@yahoo.ro
www.fabricadepensule.ro
Evenimentul face parte din proiectul Hotspot.art – Artă și Cultură Contemporană pentru Comunități este finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României și derulat de Fabrica de Pensule.
Sorry, comments are closed for this post.