Ghinga @ Fabrica de Pensule

vineri, 15 ianuarie, ora 19:00

Fabrica de Pensule

Sala Studio, etajul I

FdP-2015 10 05 Ghinga-0164web FdP-2015 10 05 Ghinga-0218web FdP-2015 10 05 Ghinga-0357web FdP-2015 10 05 Ghinga-0541web

La insistențele unei învățătoare din comuna Ilva Mică, județul Bistrița-Năsăud, poetul Dan Coman acceptă să facă o vizită la școala din localitate pentru o întâlnire cu elevii clasei a cincea, cărora să le vorbească despre poezie. Drumul din Bistrița până la Ilva cu o Dacie veche și primirea oaspetelui de către autorități, „așa cum se cuvine”, cu pâine, țuică și o masă îmbelșugată, amână considerabil momentul întâlnirii cu cei mici. Ajuns într-un final în sala de clasă, poetul se află pus în fața unei surprize: o serbare organizată ca la carte în cinstea poeziei contemporane românești. Nemulțumirea sătenilor crește odată cu uimirea poetului, ducând către un final care sfidează granițele realității.
O relatare intimă, personală, din perspectiva poetului contemporan, despre întâlnirea poeziei de azi cu valorile și tradițiile neamului.

GHINGA – adaptare scenică de Oana Hodade și Valeriu A. Cuc după „O întâlnire cu cititorii” de Dan Coman
regia: Valentina Gabor, Leta Popescu, Andrada Lazăr
cu: Doru Taloș, Cristina Bodnărescu, Cătălin Filip, Oana Mardare, Alex Tatu, Boglarka Veligdan, Cristian Vincze și Alin Popan
și copiii: Vlad Morar, Maya Kovacs, Mayanna Bartalus, David Chiorean, Mira Naiba, Darie Naiba, Aprilia Pogăcean, Elize Guțan Florian, Ana Petriș, Patricia Șerbănescu, Petra Purja
muzica: Răzvan Krivach
scenografia: Brîndușa C. Bălan
lumini: Attila Almási

Producție a Asociației Reciproca în colaborare cu Fabrica de Pensule.

bilete: 15 lei/10 lei (cu reducere)
bilet+: 20 lei/12 lei (cu reducere)

eveniment facebook

————–

Evenimentul face parte din proiectul Hotspot.art – Artă și Cultură Contemporană pentru Comunități, finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României și derulat de Fabrica de Pensule.

FacebookGoogle+Twitter

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2019 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress