lansare de carte: Ciprian Mureșan | Despre păpuși și oameni

joi, 17 decembrie, ora 19:00
Fabrica de Pensule, Bar, etajul întâi

 

Cu ocazia lansării publicației DESPRE PĂPUȘI ȘI OAMENI, Asociația pepluspatru și Fabrica de Pensule vă invită la o întâlnire cu artistul Ciprian Mureșan, editorul Alina Șerban și filosoful Alexandru Polgár, unul dintre autorii cărții.

Publicată într-un tiraj limitat, această carte este parte a unui program editorial dedicat exclusiv publicațiilor de artă, cu un focus aparte asupra unor zone de metisaj între practica artistică, cercetarea teoretică de factură academică și experimentul în designul grafic. Inițiată de istoricul de artă Alina Șerban sub umbrela Publicațiilor P+4, seria de cărți își propune să exploreze materialul tipărit ca pe o zonă de reflecție și reformulare aprofundată a ideilor abordate anterior de artiști în lucrări de artă contemporană. Povestea fiecărei cărți este povestea întâlnirii și dialogului dintre artist, editor și designer, ce se materializează într-un obiect de o înaltă calitate a conținutului grafic și textual.

DESPRE PĂPUȘI ȘI OAMENI este concepută de artistul Ciprian Mureșan în colaborare cu editorul Alina Șerban și designerul Esra Oezen și invită cititorul să parcurgă o selecție de patru lucrări realizate de artist între 2009 și 2015. Așa cum sugerează, și nu întâmplător, titlul prezentului volum, DESPRE PĂPUȘI ȘI OAMENI propune o reflecție pe marginea convergenței dialogice dintre teatru și artă în practica artistică a lui Ciprian Mureșan, constituită fie ca formă speculativă de înțelegere a lumii, fie ca modalitate de umanizare a realului. Volumul antrenează cititorul într-o univers al contrastelor, al provocărilor la adresa realității, și care, dincolo de reveriile capabil să le reînvie, re-examinează în subsidiar funcția artei, locul artistului în spațiul social, precum și condițiile și limitele în care funcționează producția artistică.

Textele publicației sunt semnate de apreciați curatori, regizori și dramaturgi, artiști și filosofi: Marius Babias și Silke Wittig, Gianina Cărbunariu, Florence Derieux, Miklós Erhardt, Alexandru Polgár, Iulia Popovici, Saviana Stănescu.

La evenimentul de lansare publicul va putea cumpăra cartea cu semnătura autorului.

Ciprian Mureșan (născut în Dej, 1977) este unul dintre cei mai cunoscuți şi prezenți artişti români în mediile artistice internaţionale. Urmează sculptura la Academia de Arte din Cluj-Napoca, iar în prezent este redactor al revistei IDEA artă + societate, Cluj-Napoca. Expoziţii personale (selecţie): Wilkinson Gallery, London, UK (2015); Your Survival is Guaranteed by Treaty, The Ludwig Museum, Budapesta (2015); The Suicide Series, Galeria Plan B, Berlin (2014); Recycled Playground, Contemporary Art Gallery, Vancouver (2013), Tate Modern, Londra (2012, cu Anna Molska). În anul 2014, Ciprian Mureșan a fost profesor-invitat la Hochschule für Bildende Künste Braunschweig în cadrul catedrei de desen experimental.

DESPRE PĂPUȘI ȘI OAMENI este publicată de Asociația pepluspatru și apărută cu sprijinul UniCredit Bank și co-finanțată de Administraţia Fondului Cultural Naţional, parteneri care au susținut în 2014 și prima publicație din cadrul acestui program editorial: Ioana Nemeș. Carte de artist (editată în 2014 de Ștefania Ferchedău & Alina Șerban, designer Radu Manelici). Cele două publicații au fost produse de Atelier Fabrik din București.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

eveniment facebook

 

DSC_0914 DSC_0902DSC_0923

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress