Prezentarea rezidenței Andreei David @ Fabrica de Pensule

joi, 20 august 2015

Fabrica de Pensule, Sala RAP, etajul II

 

Sexualitatea încă e un subiect delicat în România. E greu de asumat. Mai ales pentru femei. Suntem de mici educate să ne erijăm, să ne corectăm posturile sociale, să abordăm unele feminine: picioarele strânse, spatele drept, privirea subordonată, tocuri. Să facem impresie bună. Să fim plăcute. Aplicăm în permanență o poliție a corpului în spațiul social. Corpul feminin se instrumentalizează pentru a deveni marfă.

„În această rezidență RAP am lucrat într-un spațiu solitar, în care singurul observator a fost ochiul meu critic din viitor, prin intermediul camerei de filmat. În acest context am devenit subiectul propriei judecăți estetice. Știindu-se privit, corpul gol se ajustează imediat, performează tot felul de posturi stereotip asociate feminității. Camera de filmat aduce involuntar un narcisism al propriului corp, prin percepția imaginii de sine, imagine care se cere mereu perfecționată. Fac parte dintr-o generație care nu vorbește cu părinții despre sexualitate. Poate singura aluzie la acest subiect e cand le spui: ‘mă mărit’. ”
Andreea David

Artistic advisor: Mădălina Dan
Mulțumiri: Claudiu Lorand Maxim, Maria Mora, Irina Marinescu, Cristina Bodnărescu, Oana Hodade



Andreea David este arhitect și performer. În 2008 și-a încheiat studiile în arhitectură și a profesat câțiva ani. Din 2010 a urmat cursuri și ateliere de dans contemporan la CNDB. În 2012 a beneficiat de o bursă danceWEB în cadrul festivalului ImPulsTanz Viena, iar în 2013 de o rezidență de studiu Wild Card oferită de asociația 4Culture în programul masterului de coregrafie e.x.e.r.c.e. în Montepellier. Acolo a cunoscut-o pe Ingrid Berger Myhre, cu care a început colaborarea pentru proiectul STAFF, ce va avea premiera în septembrie 2015 la Oslo.
Ca performer a colaborat cu Doris Uhlich (AT) în spectacolul ‘more than naked’, cu Thomas Steyaert (BE) pentru ‘score #21 Methods of Elimination’, cu Adriana Gheorghe în ‘duet’ și cu Mădălina Dan pentru ‘improvisational scores for performative skills’, iar în prezent lucrează cu Mihaela Dancs.
Din decembrie 2014 organizează la CNDB laboratorul de practici comune, un cadru de lucru și cercetare deschis artiștilor activi în zona dansului contemporan din București.



RAP este un program de rezidențe pentru artiști și producători în domeniul dansului contemporan care se desfășoară în sala RAP din Fabrica de Pensule, Cluj cu sprijinul Centrului Național al Dansului.


Evenimentul face parte din proiectul Hotspot.art – Artă și Cultură Contemporană pentru Comunități, finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României și derulat de Fabrica de Pensule.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress