Burse Summer Academy of Fine Arts Salzburg 2015

image1399
„Wolkon”, 2007, Paasdorf, photo: Hertha Hurnaus

Burse pentru curatori şi artişti la Academia de vară de la Salzburg 2015
APEL pentru CANDIDATURI deschis până la data de 6 aprilie 2015Fundația ERSTE oferă patru burse pentru tineri artiști și patru burse pentru tineri curatori din Republica Cehă, Ungaria, România și Republica Slovacă pentru a participa la un curs, la alegerea lor, la International Summer Academy of Fine Arts din Salzburg în 2015.
În fiecare vară, mai mult de 300 de studenți provenind din peste 40 de ţări din întreaga lume lucrează împreună la proiecte de artă, în cadrul a peste 20 de cursuri ţinute la Academia de vară de arte frumoase de la Salzburg. Academia se distinge atât prin reputaţia artiştilor invitaţi să predea, precum şi prin prezenţa cu adevărat internaţională a participanţilor. Astfel, participanții pot alege dintr-o serie de cursuri ce vor avea loc la Academia de Vară din Salzburg în perioada 20 iulie – 29 august 2015.

Mai multe informaţii despre cursurile pentru artişti: http://www.summeracademy.at/COURSES-2015_230.html

Curatorii pot opta între trei cursuri, după cum urmează:

Jennifer Allen
The art of writing and theory (Group I and Group II)
http://www.summeracademy.at/Courses-2015_230_kurs418.html

Raimundas Malašauskas
Curatorial Practice
http://www.summeracademy.at/Courses-2015_230_kurs429.html

Joanna Warsza
When the timing could not have been worse – on curating, boycotts, withdrawals and political upheavals
http://www.summeracademy.at/Courses-2015_230_kurs437.htmlPentru selectarea celor opt bursieri, Fundaţia ERSTE formează un juriu, împreună cu partenerii săi: tranzit.cz, tranzit.hu, tranzit. ro şi tranzit.sk.
Bursele pentru curatori şi artişti participanţi la Academia de vară de la Salzburg:
• sunt concepute pentru artişti şi curatori aflaţi la începutul carierei lor;
• se adresează candidaţilor din Republica Cehă, Ungaria, România şi Republica Slovacă;
• acoperă cheltuielile de masă şi cazare, cheltuielile de deplasare, precum şi taxa de participare pentru curs;
• valorează între 1.000 de euro şi 2000 de euro fiecare, în funcţie de lungimea diferită a cursurilor pentru artişti sau curatori.

Pentru detalii despre posibilități de cazare, vă rugăm să urmați link-ul: http://www.summeracademy.at/Accommodation_95.html

Aplicaţiile trebuie să cuprindă următoarele documente:

• Formular digital completat cu informațiile de contact (nume, adresă, e-mail, telefon, website), dacă aplicați în calitate de artist sau curator şi ce curs alegeți.Formularul poate fi descărcat de aici.   http://tranzit.org/files/2015_APPLICATION_FORM_SALZBU.rtf
• scurt Curriculum Vitae informativ (max. 1 pagină);
• portofoliu (max. 10 MB)
• scrisoare de intenţie în care se explică de ce anume aplicaţi, ce anume aşteptaţi de la acest curs şi de ce credeţi că sunteţi potrivit pentru a participa la acest curs (max. 5000 de caractere).

Notă:
Pentru ca aplicația să fie validă, trebuie să includă formularul de înscriere. Toate documentele vor fi trimise în format PDF.
Vă rugăm să trimiteţi aplicaţiile în   limba engleză, prin e-mail, la adresa   office@tranzit.org, până la data de 6  aprilie 2015.Pentru întrebări suplimentare, vă rugăm să o contactaţi pe Michaela Geboltsberger/ tranzit.at:  office@tranzit.org
Websites:
www.summeracademy.at
www.erstestiftung.org
www.tranzit.org

tranzit
tranzit este o reţea de asociaţii civice non-profit care lucrează independent în Austria, Republica Cehă, Ungaria, România şi Republica Slovacă în vederea consolidării scenelor locale de artă şi a activităţilor culturale. Reţeaua formează o platformă care are ca scop informarea celor care sunt activi în lumea internaţională a artei cu privire la activităţile ce au loc pe scenele de artă contemporană din Europa Centrală şi de Est. În cadrul unui colectiv format de unităţi locale autonome, tranzit cooperează dincolo de granițe precum: naţiuni, limbi, discipline, mentalităţi, istorii şi metode.
Mai multe informaţii:  http://www.tranzit.org/

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress