TEATRUL DE OPERETĂ DIN BUDAPESTA PENTRU PRIMA DATĂ ÎN ROMÂNIA

a mosoly orszaga plakat 00+

Celebrul ansamblu al Teatrului de Operetă din Budapesta va susţine, duminică 26 octombrie, de la orele 15.00 şi 19.00, două spectacole cu Ţara Surâsului, una dintre cele mai îndrăgite operete create de Franz Lehár. Teatrul de Operetă din Budapesta va fi prezent cu o distribuţie de primă clasă, într-o montare vizuală spectaculoasă, scenografie şi costume senzaţionale. Spectacolul va purta marca regizorală a renumitului KERO într-o coproducţie în care artiştii Teatrului de Operetă Budapesta vor fi acompaniaţi  de orchestra Operei Maghiare Cluj.  

Directorul Instituţiei, dl. Szép Gyula declară: „Semnificaţia turneului Teatrului de Operetă din Budapesta este una istorică. După părerea mea, în reprezentarea acestui gen nu există nivel mai ridicat decât cel produs de ei. În ultimii 40 de ani pentru regizorii, scenografii, producătorii noştri, marii artişti din Budapesta au fost model şi sursă de inspiraţie.

Avem onoarea dar şi norocul ca Teatrul de Operetă din Budapesta să vină cu întregul colectiv de scenă, solişti, cor, balet pentru a ne prezenta Ţara surâsului, asta însemnând în jur de 100 de artişti. “Cireaşa de pe tort” este Kerényi Miklós Gábor, adică Kero, un recunoscut regizor,  maestru al teatrului liric de operă şi operetă, care mulţi ani la rând a condus destinul instituţiei din Budapesta. Cel care va conduce  orchestra noastră va fi dirijorul Teatrului de Operetă, Makláry László.

Colaborarea dintre instituţia noastră şi cea din Budapesta a început acum câţiva ani, anul trecut Opera Maghiară Cluj având o prezentare în ţara vecină a operetei Prinţesa circului.  Am speranţa că această colaborare nu se va opri aici, ca publicul din ambele ţări se poată bucura de aceste spectacolele de nivel mondial.”

Spectacolul este subtitrat în limba română.

Vă aşteptăm cu drag !

Pentru  informaţii suplimentare vă rugăm să accesaţi site-ul www.magyaropera.ro

 

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress