Friday, I’m in Love: Anna von Hausswolff

anna-von-hausswolff

Salutare, dragilor! Îmi revin și eu încet după party-ul verii și vă invit la o nouă ediție a emisiunii Friday, I’m in Love. Am găsit-o într-un playlist mai vechi pe Anna von Hausswolff, o suedeză care n-ar trebui băgată în seamă doar pentru că vine din Suedia, ca să-l citez pe Silviu, ci ar trebui băgată în seamă măcar pentru atmosfericul album al ei din 2012, Ceremony. Tonul grav întâlnit pe întreg albumul (care unii zic că aparține genului funeral pop) este întrerupt de momente mai light, cum ar fi piesa pe care vă invit să o ascultați azi, Mountain Crave.

Mountain Crave este o piesă simpluță dar intensă, vocea fiind în primul rând cea care impresionează. Nu știm la ce se referă repetitivul vers „How do we know?„, întreaga piesă transmite un fel de incertitudine, mister până la finalul ei când curiozitatea ne este satisfăcută: „How do we know that love will go on?”. Partea proastă e că nu știm niciodată asta, există o incertitudine cu care trebuie să învățăm să trăim, partea bună e că putem să riscăm, să pariem că răspunsul e afirmativ, love will go on, și uneori să avem dreptate.

Și dacă tot n-am fost la biserică de Sfântă Mărie, ca niște păcătoși ce suntem, măcar să urmărim clipul în care Anna cântă în biserică la orgă. Păcat că aici nu are tricoul cu Burzum pe ea, din cauza căruia presa a cam făcut scandal, spunând despre Anna von Hausswolff că este nazistă, fascistă sau „apolitical idiot„.

Vă las, așadar, alături de această fată talentată, nu înainte de sfatul psihologului: îmbrățișați incertitudinea și iubiți-vă-ți mulți!

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress