Recenzie: Billy Idol în Piața Unirii

Steve Stevens and Billy Idol
Steve Stevens și Billy Idol

de Voichița Gramadă

Billy Idol îmi aduce aminte de anii ’90, când, după o foarte lungă frustrare, m-am refugiat în faţa canalului MTV. Mai târziu, m-a ajutat să nu-l uit playlistul Radio Guerrilla. Fiind colegă de generaţie cu Billy şi de aceeaşi vârstă cu chitaristul Steve Stevens, mi-am zis că nici nu se pune problema să ratez concertul din Cluj. Deşi m-am pregătit pentru Cluj Arena, am savurat la greu show-ul din piaţa Unirii, unde gărduleţele împrejmuitoare nu i-au împiedicat prea tare pe cei fără bilet să se bucure de concert.

Dacă tot m-am postat în faţa scenei, am fost atentă la detaliile care te fac să fii mai aproape de protagonişti, şi anume am observat înainte de începerea concertului că Steve Stevens e însoţit îndeaproape de o doamnă asemenea unei starlete porno, cu pieptul imens înghesuit într-un sutien auriu. În timpul concertului, doamna a stat pe un scaun pe scenă, mai trăgând dintr-o ţigară, mai făcând câte o poză. Am văzut că cei doi sînt de nedespărţit, deşi sînt împreună de 14 ani.  Soţie şi muză serioasă, nu glumă! Poate de aceea solourile lui Steve îţi dau fiori, who knows…

Billy Idol nu ne-a ţinut în tensiune, a intrat la timp pe scenă, nu s-a lăsat rugat nici cu bisurile. Show-ul a fost incandescent, cu adevărat “hot in the city”, iar duelul amical dintre solist şi chitarist a dat culoare concertului, care a alternat între punk rock si balade. Cele câteva piese de pe noul album al lui Billy, care va fi lansat în octombrie, au făcut echipă cu celebrele Cradle of Love, Dancing with Myself, Sweet Sixteen, Rebel Yell… şi Eyes without a Face, care rămâne preferata mea.

Dotarea tehnică impecabilă şi performanţa profi au fost întregite de outfitul glamour al celor doi solişti, în contrast cu echipamentul casual uzat al trupelor româneşti, nu înţeleg de ce…

Billy şi-a adaptat textul unor piese la zona geografică în care se află, a aruncat beţe de tobă şi alte suveniruri în public, toate efectele astea făcându-te să crezi că show-ul la care asişti e unic, nu tras la indigo. Astfel, coverul The Doors L.A. Woman a devenit Romanian Woman.

M-am trezit marți dimineaţa epuizată şi cu părul vâlvoi, ca al lui Steve Stevens. O vreme, când voi trece prin piaţa Unirii, voi simţi atmosfera de luni seara, îmi voi aminti nu numai muzica la intensitate maximă, dar şi bustul gol al lui “fuckin’ Billy”, părul electric al lui “fuckin’ Steve Stevens for ever”, cum l-a alintat Billy…  Cel mai iute voi uita probabil aburul greu de bere care plutea în aer, dizolvat de o ploaie de vară.

Steve and wife
Soția cu Steve
Steve and Josie
Josie și Steve

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress