Ion visează Parcul Între Lacuri

bălți segros

Postez și pe un blog despre evenimentul din weekend din Parcul Est / Între Lacuri că pe FB e prea dislexică lumea. Frazele se intercalează, scroll-ul prea prea repede, attention span-ul e attention spam, ticul e click.

Ion, voi număra de la 10 la 1, timp în care, vei închide ochii și îți vei imagina că ești într-un tren. Destinația trenului este Europa. Trenul, ca orice tren, merge într-o singură direcție. Nu sunt noduri, nu sunt rețele, nu sunt interstiții de rătăcit, destinația e acolo. Cauzele devin efecte și tot așa, iar lucrurile fiind atât de mecanice și de lineare te vei bucura paradoxal de călătorie.

Când voi număra 10 vei închide ochii și vei ignora că reprezentanții unui mall se uită pe conținutul unor panouri expuse într-un spațiu presupus public ca să le aprobe. Deși acela e viitorul în care spațiul public va fi din ce în ce mai comodificat, îți vei imagina că e trecutul.

La 9 te vei adânci în pleoape și vei uita că un sponsor care dă 200 de euro pe niște panouri își vrea logo-urile cu finanțarea euro pe toate panourile expoziției, nu doar pe unul și cât mai mari ca să se vadă că a „sponsorizat”. Fixează-ți privirea deasupra logo-urilor și plutește pe lac. Nu îi invidia că se câștigă bani buni din birocrație europeană, tu nu ești un birocrat și mai sunt unele ONG-uri mișto.

La 8, vei alege să surzești când bețivul compartimentului cântă cu patos „Deșteaptă-te, române”, iar prietenii lui care trăncăniseră toată politică RO înainte dintr-un slogan în altul (PDL și USL, aceeași mizerie, domle), sforăie.

La 7, ca să ți-i alungi din cap îți aduci aminte de vremurile când făceai activism și organizai concerte, party-uri consensuale și făceai grădinărit. Stai, că ăla nu e activism, e lifestyle. Ești pe tren, nu devia!

Ok, la 6, nu mai auzi nimic în jurul tău. Ochiul se întoarce în interior. Te doare atât de tare că ai făcut cu el întors febră musculară. Nu ți l-ai mai întors de când erai mic. Ești mic acum, într-o hidrobicicletă, da, ești cu mama și tata la primul lac din Gheorgheni… Dar filmul se volatilizează rapid.

La 5, te plimbi pe o cărăruie pe marginea unei bălți din apropiere de Selgros și vezi un grup de bicicliști trecând pe aleea principală, probabil în drum spre rezervația Tufele Roșii. Vântul care bate printre frunzele dese le-nghite sporovăiala.

La 4 nu e nimeni în jur. Vezi prima femeie care pescuiește din viața ta, are spre 30 de ani, este în costum de baie și sâni frumoși. De fapt, are 50, țâțele lăsate și ai mai mai văzut femei pescuind, dar până la urmă tu ai închis ochii, nu altul. Poți să faci ce vrei.

De aceea, la 3, 2 și 1 te smulgi din hipnoză, nu mai am autoritate asupra ta, n-am avut oricum niciodată și îți imaginezi în 3 pași și 3 motive ce faci tu în parc, lângă lacuri.

La 0 nu te mai trezești și visezi și visezi și visezi. 

Dar când te-ai trezit, visul tău e atât de obsesiv că devii pisălog. Deh, un activist. Până și pe oamenii ăștia ai ajuns să îi bați la cap:

Stimați reprezentanți locali,

aleea ce înconjoară primul lac a devenit complet pietonală în urma petițiilor grupului de inițiativă civică Societate Organizată Sustenabil (SOS) și a cetățenilor Clujului. Cerem autorităților amenajarea pietonală a lacului următor în anul 2015, cu ocazia Capitalei Europene a Tineretului. Pentru următorii ani, propunem crearea celei mai mari infrastructuri pietonale și cicliste a orașului în jurul Parcului Între Lacuri. 

Motivele pentru care doresc trasee pietonale și cicliste în partea de est a orașului sunt…

Cu respect,
Ion Dumitrescu

CC: massmedia@primariaclujnapoca.ro, cabinet@primariaclujnapoca.ro, yanastase71@yahoo.com, chiforovidiu@yahoo.com, raduconstantea@yahoo.de, csbotond2002@yahoo.com, imre@geredimre.ro, florin_gliga2005@yahoo.com, anagy73@yahoo.com, anna.horvath@primariaclujnapoca.ro, ligiamihaiu@yahoo.com, radu_moisin@yahoo.com, danmorar2002@yahoo.com, muresanadrian11@gmail.com, bildeaioan@yahoo.com, gabioniga@yahoo.com, igh_pop@yahoo.com, gheorghe.surubaru@primariaclujnapoca.ro, tomos_constantin@yahoo.com, ovidiu@turdean.ro, jeremypopa@yahoo.fr

BCC: sos.cluj@gmail.com

CE FACEM – OFFLINE

După ce parcurgem expoziția „Celălalt Cluj”, dezbatem cu locuitori din zonă, urbaniști și activiști cu privire la modurile în care trei circuite cicliste și pietonale pot fi amenajate de autorități.

Program Celălalt Cluj

Locație: Ponton Lac 1 & peluză
Expoziție sâmbătă 21 iunie – duminică 22 iunie, între orele 11-19

Sâmbătă
Tururi ghidate Între Lacuri cu bicicleta & Fotosafari
(orele 12.00-14.00, 16.00-18.00) 

Duminică
Vernisaj și consultare publică Celălalt Cluj
(orele 11.00-13.00)
Parcul Între Lacuri în plimbare & alergare
(orele 17.00-18.00)

Panourile expuse se bazează pe broșura „Celălalt Cluj”:http://issuu.com/planwerk/docs/celalalt_cluj/1

Mai multe detalii despre eveniment aici.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress