Thursdayrated: Olimpia Panciu

panciu+romcestii

Ediție specială Thursdayraded, cu ocazia petrecerii „Luciri Optzeciste vs. Discotecă”.

Clientă fidelă a „Lucirilor”, Olimpia Panciu se naște în martie 1953. În anul 1970 se înscrie la Școala Populară de Artă, unde îi cunoaște pe Marius Țeicu și Mihai Constantinescu. Acesta din urmă compune piesa „Cu creionul pe hârtie” și i-o încredințează spre interpretare, în anii următori luând ființă celebrul trio „Marius, Olimpia și Mihai”. Lucrând în televiziune, îi cunoaște pe frații Adrian și Mircea Romcescu, compozitori și interpreți de calibru deja în vremea respectivă (de care este încadrată în fotografie). Între ea și Mircea Romcescu (care era chitarist la Sfinx în acea perioadă) se înfiripă o frumoasă poveste de dragoste. Nemaisuportând regimul totalitar și îngrădirea din ce în ce mai evidentă a actului artistic, hotărăsc să emigreze în Danemarca. Povestea e mai lungă, având loc o nuntă dublă la Copenhaga, în noiembrie 1986, Olimpia Panciu cu Mircea Romcescu și Adrian Romcescu cu soția lui, ei fiind deja în Danemarca din 1983. Recent, toți trei s-au reîntors în țară și și-au reluat carierele, muzica fiind, de fapt, meseria lor de o viață.

Piesa pe care o ascultăm azi e „Aș vrea”, însoțită de un clipuleț hazliu extras dintr-o emisiune a Televiziunii Române de pe la începutul anilor ’80.

Sper să vă cadă bine. Dați mai departe. Un weekend splendid și nu uitați de marele meci amical „Luciri Optzeciste Cluj-Napoca vs. Discotecă București”, de mâine seară, în minunata ambianță a pub-ului The Shelter, Piața Unirii nr. 25, urbea Cluj, începând cu orele 22.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress