TIFFarul de departe: Aron Biro

1. Ce are TIFF și nu au alte festivaluri?
2. Care a fost cel mai mare sacrifi ciu făcut să ajungi la festival?
3. Care a fost revelația pe care ți-a oferit-o TIFFul, filmul pe care l-ai descoperit aici și nu în altă parte?
4. Care a fost cea mai memorabilă petrecere de la TIFF?
5. Care a fost momentul tău limită la TIFF?
6. Trei lucruri pe care vrei să le faci anul ăsta la TIFF.
7. Ce ți-a plăcut/displăcut cel mai mult la AperiTIFF?
8. Care a fost întrebuințarea cea mai utilă pe care ai dat-o AperiTIFFului?
9. Cât îți ia să îți revii după vacanța de la TIFF

Aron Biro a venit la TIFF din Viena, a pierdut avionul vineri, a umblat prin aeroporturi toată ziua de sâmbătă și l-am găsit la miezul nopții în barul de peste drum de Centrul de Presă al TIFF cu trollerul după el și-o limonadă-n față. Se declară jurnalist și scriitor și vine la TIFF de la prima ediție.

1. Un oraș întreg la dispoziție, ceea ce dă un cu totul alt puls perioadei TIFF comparativ cu festivalurile din orașele mari care, oricât de fastuoase ar fi , sunt adesea izolate într-un cartier sau chiar într-un cinema.
2. Am divorțat.
3. Filme: Taxidermia, Kontroll, Dogtooth, Save the Green Planet; Regizori: Iglesia, Miike, Balabanov; Cinemaul din Coreea de Sud, Grecia și Islanda.
4. Nu e chiar petrecere ofi cială TIFF, dar Paradise Garage s-a născut ca un after-afterparty al festivalului și a atras cu regularitate publicul TIFF venit de pretutindeni. E un party tematic orientat pe fetișuri erotice, muzică din fi lme porno, disco decrepit etc. E un bun început pentru a introduce noțiunea de party conceptual, care a întârziat anormal de mult în România.
5. Threesome-ul din A Hole in My Heart, în condițiile în care vizionam filmul din poziția pe burtă, de pe podelele cinematografului Victoria care era arhiplin. Se auzeau horcăituri și sughițuri din spate.
6. Să intru cumva măcar la o petrecere. Să văd o proiecție în aer liber cu o sticlă de vin și vreme bună. Să-mi frec coatele de vedete.
7. Plăcut: textele lui Cristi Mărculescu. Displăcut: textele Ancăi Grădinariu.
8. AperiTIFFul a fost cel mai important obiect pe care îl aveam asupra mea. Dar n-aș vrea să se interpreteze greșit ca o judecată la adresa calității publicației.
9. Nu mi-am revenit încă de la prima ediție.
Articol preluat din aperiTIFF – Publicaţia oficială a TIFF, # 5, marţi | 3 iunie | 2014.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress