call: RAP@Fabrica de Pensule

RAP 2014

RAP – rezidențe, ateliere, public

în sfera culturii coregrafice contemporane 

Program de rezidențe de creație și producție în dans contemporan

Centrul Național al Dansului București, în parteneriat cu Asociația Colectiv A, lansează programul de rezidențe pentru artiști și producători în domeniul dansului contemporan,  în spațiul RAP din Fabrica de Pensule, în perioada iunie – octombrie 2014.

Programul continuă experiența pilot din 2013, care a susținut 5 rezidențe coregrafice în spațiul RAP, finalizate cu producția unor spectacole și organizarea de ateliere de dans contemporan.

Pentru prima dată, ediția din anul acesta își propune să includă o componentă specifică adresată producătorilor de dans contemporan, care vor beneficia de rezidențe în tandem cu artiștii selectați și de cursuri de management de proiect, mediere și comunicare a spectacolului de dans contemporan.

RAP – rezidențe, ateliere, public este un proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Descrierea RAP – rezidențe, ateliere, public | 2014

Programul este adresat artiștilor care derulează proiecte în sfera culturii coregrafice contemporane, dar și producătorilor interesați de managementul producțiilor de dans contemporan și va cuprinde 4 perioade de rezidențe în perioada iunie-octombrie 2014 – realizate în tandem între artiști și producători. Rezidențele pentru artiști vor dura patru săptămâni, rezidențele pentru producători trei săptămâni, iar perioada de mentorat va dura câte o săptămână pentru fiecare echipă de artiști și producători.

Pe lângă rezidența propriu-zisă, participanții vor avea oportunitatea să participe la un program de mentorat sub coordonarea unor artiști consacrați care vor asista atât artiștii cât și producătorii în realizarea proiectelor propuse.

Totodată, programul din acest an va conține două cursuri destinate producătorilor – unul de management de proiect specific pentru producția de dans contemporan și un curs de mediere și comunicare a spectacolului de dans contemporan (condus de Isabelle Danto).

Aplicație și selecție 

Selecția rezidenților se va face pe baza unui dosar de participare care va cuprinde:

formularul de înscriere (care va conține și descrierea proiectului artistic, respectiv motivația intenției de participare în cazul producătorilor);

– biografia artistului / CV-ul producătorului (maxim 2 pagini);

– documente privind portofoliul de proiecte anterioare și extrase din presă, fotografii, linkuri către materiale foto, video (dacă este cazul)

Termen limită de înscriere: 8 iunie 2014

Documentele solicitate vor fi transmise exclusiv prin e-mail, la adresele:

rap@cndb.ro și cndb.cluj@gmail.com

Selecția

Selecția rezidenților va fi realizată de un juriu constituit din reprezentanți ai Centrului Național al Dansului București și Asociația Colectiv A (Cluj Napoca) și mentori, iar rezultatele selecției vor fi făcute publice la data de 13 iunie 2014.

Obiectivul proiectului este să asigure vizibilitate și să creeze un context de prezentare a practicii artistice și a procesului de producție către publicul larg și mediul profesionist.

Calendar

8 iunie 2014 – data limită de primire a aplicațiilor

13 iunie 2014 – data la care va fi anunțată selecția

19 – 27 iunie 2014 – cursurile de management de proiect și mediere și comunicare pentru dans contemporan

iunie – octombrie 2014 – perioada de desfășurare a celor 4 rezidențe

Condiții

Organizatorii vor asigura următoarele:

– Cheltuielile privind transportul către și dinspre Cluj Napoca (doar transport național, cu trenul sau autocarul pentru o singură persoană);

– Cazare pentru rezidenții selectați;

– Program de mentorat pentru echipele de rezidenți;

– două cursuri de management de  proiect și un curs de mediere și comunicare pentru dans contemporan (pentru producători);

– Spațiu de repetiții și sprijin logistic pentru perioada rezidenței;

– Spațiu de lucru pentru producători;

– Un onorariu de 2400 lei brut (pentru rezidenții artiști), 2000 lei brut (pentru rezidenții producători);

– Buget de producție până în suma de 1000 lei / rezidență;

– Acces la echipament tehnic în funcție de disponibilitatea acestuia (video-proiector, echipament de lumini și sunet fără personal tehnic);

– Comunicare către publicul de profesioniști și publicul larg.

Alte detalii:

În cazul unui demers artistic care necesită participarea altor colaboratori, artistul selectat se obligă să găsească resursele financiare pentru participarea acestora.

Pentru a aplica, nu este necesară realizarea unui proiect în tandem între artiști și producători – selecția se va realiza individual pentru fiecare tip de rezidență, iar cooperarea între artiști și producători va fi facilitată de echipa de organizare și mentorat a proiectului.

Pentru rezidenții producători, participarea la cursurile din perioada 19 – 27 iunie 2014 este obligatorie.

Organizatori

Centrul Național al Dansului – București (CNDB) este singura instituție publică de cultură aflată în subordinea Ministerului Culturii creată cu scopul de a susține, dezvolta și promova dansul contemporan. Statutul său de instituție de spectacole dar și de finanțator al coregrafiei contemporane, face din CNDB o instituție singulară și vitală pentru dezvoltarea culturii coregrafice din România.

CNDB încurajează cercetarea, experimentul și inovația în câmpul practicilor și teoriilor din arta contemporană și contribuie la crearea unui mediu favorabil dialogului, reflecției și dezbaterii.

www.cndb.ro

Colectiv A este un ONG cultural, membru fondator al spațiului de artă contemporană Fabrica de Pensule din Cluj. Asociația promovează cultura activă prin proiectele pe care le propune și le susține în România și în străinătate.

Principalele obiective al asociației sunt realizarea festivalului internațional Temps d’Images și coordonarea proiectului La Terenuri. Pe lângă aceste proiecte, Colectiv A participă la dezvoltarea scenei culturale prin workshop-uri de dans contemporan, producții de spectacole interdisciplinare, rezidențe artistice ș.a.m.d.

www.colectiva.ro

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress