Primăria Cluj: delivery failure

failure delivery

Petiția SOS Parcul Babeș are miercuri, ora 12, aprox. 630 de semnături, dar cred că cel mai mare parc existent al Clujului merită o petiție cu trei zerouri. Petiția trebuie azi semnată, pentru că de mâine intrăm în vacanță, iar peste o mie de semnături ne dă o șansă de a negocia mai ușor cu autoritățile cerințele noastre.

Cu sesizările stăm mai puțin bine pentru că lumea nu e obișnuită să trimită sesizări autorităților. Avem doar douăzeci.

Psihologic, cred că e mai dificil de acceptat a trimite sesizări pe adresele de email ale autorităților pentru că te pune în relație directă cu instituțiile publice, iar contactul este evitat pentru că pur și simplu nu există încredere în ele. Cu o petiție e mai ușoară solidarizarea pentru că cine semnează se alătură unor oameni cu idei similare. De aceea, petițiile sunt cu zeci, sute orii mii de semnături, iar campaniile de sesizări către autorități, adună doar câteva zeci de emailuri, cel puțin cele la care am participat până acum… Există și o excepție notabilă: Amnesty International, cu 3 mil. de membri, care a bombardat primăria CJ pe problema Pata Rât cu zeci de mailuri ori sesizări trimise prin poștă. Ulterior, oamenii din Pata Rât mi-au zis că au văzut sesizările în groapa de gunoi a orașului.

delivery failure 2Am trimis la primărie sesizarea, dar mi-a dat delivery failure atât pe adresa indicată pe site, cât și pe o altă adresă oficială unde am retrimis ulterior. Este trist, cea mai importantă instituție publică locală are adrese de comunicare care nu funcționează! Nu ați avut și voi senzația că există un cvasi-eșec în comunicarea cu primăria CJ? Primăria ar trebui să fie cea mai interesată de petiție pentru că deschiderea parcului pentru publicul larg aduce un beneficiu de imagine pentru instituție și intră și în competența ei să verifice autorizațiile de construcție pe care le emite.

Motiv pentru care m-am gândit să dau sesizarea ca în secolul XIX, la plic, cu o sumă de bani pe care să o strâng prin crowdfunding ca mită, preluând astfel strategia multor investitori din RO, clientela politică a PSD, PNL, UDMR, PDL etc. Un prieten care se ocupă de proiecte de infrastructură mi-a zis chiar că nu a auzit să nu se dea mită la proiectele astea!?

Eu vreau să dau prima mită din RO care e în interes public și nu în interes privat!

Iar DEX-ul mă ajută, căci mita este definită și ca ajutor pentru ca reprezentanții și funcționarii statului să își îndeplinească datoria cu o mai mare seriozitate „MÍTĂ, mite, s. f. Sumă de bani sau obiecte date ori promise unei persoane, cu scopul de a o determina să-și încalce obligațiile de serviciu sau să le îndeplinească mai conștiincios; șperț, șpagă1, – Din sl. mito”. Alte variante am cam epuizat cu primăria Clujului, sper ca măcar la mită să mă primească cu brațele deschise.

Petiția o mai puteți semna aici. Hai să ajungem la 1.000 de semnături de 1 Mai!

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress