Lansare spațiu cultural alternativ REACTOR de creație și experiement

Afis Lansare Reactor

20 martie –  23 martie 2014

Ne-am hotărât să provocăm o reacție. Să deschidem acest spațiu ofertant și să invităm lucrurile să se întâmple. Vrem să interacționăm. Să primim și să dăm. Să sărbătorim diversitatea și creativitatea.

Reactor de creație și experiment a pregătit un program de lansare care să reflecte ceea ce ne dorim să se desfăşoare în acest spațiu: un dialog între creatori și public, o comunicare între artiști, o relaționare personală cu spațiul.

Despre maraton:

Caută o reacție! –  24 de ore de artă

Eveniment organizat cu sprijinul cafenelei culturale La Cizmărie.

Caută o reacție! este evenimentul principal al lansării unui nou spațiu cultural în Cluj-Napoca, care dă startul unui weekend plin de teatru, poezie, muzică, magie, dans, slam poetry, performance, experimente, video-proiecții, expoziții, ateliere și spectacole.

Caută o reacție! este un maraton. Timp de 24 de ore, spațiul Reactor va funcționa la potenţial maxim, fiind pus în mișcare de peste 100 de artiști clujeni antrenați să dăruiască frânturi din lumi imaginare. Miza maratonului: să demonstrăm că avem nevoie de mișcare. De o mișcare artistică independentă, amplă, diversă, colorată, incitantă!

Maratonul este structurat pe 13 module, fiecare având o atmosferă specifică, dată de artiștii participanți și desigur, de ora la care e programat.

Un modul durează două ore: timp de o oră jumătate vom intra în diferite reacții prin intermediul artiștilor participanți, iar jumătate de oră vom interacționa într-o pauză activă ambientată de către prietenii noștri, cafeneaua culturală La Cizmărie. De asemenea, publicul e îndemnat să viziteze spațiul și să descopere surprizele amenajate în sălile de la etaj: instalații, expoziții, proiecții – plus un ceai bun oferit de cei de la Drumul Ceaiului.

Atenție: accesul publicului se va realiza doar între module, în timpul pauzelor. De aceea vă propunem să consultați programul maratonului pentru a lua în considerare orele de începere a fiecărui modul (în atașament).

Programul lansării:              

Spectacole invitate:

Just Push Play – impro-show

Ada Milea, Anca Hanu și Cristian Rigman – concert

Lansarea spațiului REACTOR cuprinde o serie de evenimente care se vor desfășura în perioada

20 – 23 martie în parteneriat cu cafeneaua culturală La cizmărie, după programul următor:

Joi, 20 martie

11:00  Conferință de presă. Dezbatere tematică Pasul spre mișcarea artistică independentă

Moderatori: Prof. univ. dr. Miruna Runcan, regizor Cristian Nedea;

Invitați: reprezentanți ai companiilor independente din Cluj.

 

Vineri, 21 martie, ora 17:00 – Sâmbătă, 22 martie, ora 17:00

Maraton CAUTĂ O REACȚIE! 24 de ore de artă!

Intrarea liberă.

 

Sâmbătă, 22 martie

19:00 Just Push Play – impro-show,  intrarea 15 lei

22:00 Party Start-up REACTOR cu The Funkemist,

eveniment organizat în La Cizmărie, str. Samuil Micu, nr.6, intrarea 5 lei

 

Duminică, 23 martie

22:00 Concert Ada Milea, Cristian Rigman, Anca Hanu – intrarea 15 lei

 

Despre REACTOR:

Un spațiu în mișcare în centrul unui oraș dinamic.

Acest proiect s-a născut din dorința unor tineri actori de a găsi un loc în care să își investească timpul, ideile, energia, și care să le asigure libertatea artistică și continuitatea necesare pentru a-și face auzite vocile.

REACTOR își propune să devină un teatru independent activ în Cluj-Napoca și, totodată, un centru de creație deschis tuturor artiștilor care au ceva de spus. Obiectivul nostru principal este oferirea unui spațiu cultural alternativ care să permită vizibilitatea unei noi generații de artiști.

Necesitatea unui astfel de spațiu se resimte, cu siguranță, și din perspectiva consumatorului – Clujul nu are la ora actuală suficiente spaţii culturale accesibile. REACTOR doreşte să devină un răspuns la această nevoie și, de asemenea, un răspuns la întrebările: Cauți reacții?, Cauți locul potrivit?, Cauți o nouă perspectivă? Cauți să-ți pui mesajul în lumină?

(vezi campanie teasing: https://vimeo.com/user25042395)

Despre La Cizmărie:

La Cizmărie este un loc aparte – amplasat în apropierea vechiului Bastion al Cizmarilor –  unde timpul nu se pierde ci e mereu aflat în câștig. O cafenea care încearcă să aducă ceva nou în aerul cultural și să își spună încet povestea pe care acum o scrie. Pe lângă asta, este un loc de muzică bună, de cultură, de prieteni, un loc de întâlnire pentru amatorii de un răgaz petrecut într-un altfel de spațiu… dar și într-un altfel de timp.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress