Inaugurarea Grădinii Fluture @ Fabrica de Pensule

AfisiNAUGURARE

Grădina Fluture – prima grădină comunitară de acoperiș din România

             Asociația Efectul Fluture are deosebita plăcere de a vă invita vineri, 29 noiembrie, ora 18.00, la evenimentul de inaugurare al Grădinii Fluture. Aceasta este situată pe strada Henri Barbusse numărul 59-61, în incinta Fabricii de Pensule.

Grădina Fluture este prima grădină de acoperiș din Cluj Napoca ce permite activități de grădinărit urban. Prin acest proiect s-a urmărit promovarea grădinilor urbane ca spațiu al implicării cetățenilor în viața comunității, implicând tineri din mediul asociativ,  autorități locale, dar și publicul larg.

Construcția grădinii de 220 de metri pătrați, amenajată în cadrul proiectului, a fost finalizată în această săptămână. Lucrările au vizat în primul rând amplasarea de membrane hidro-izolatoare pe întreaga suprafață a acoperișului terasă și acoperirea integrală a acestora cu pământ fertil. Ulterior au fost construite din lemn jardinierele în care vor fi plantate legume, fructe și flori ce vor da rod începând cu primăvara anului 2014. Pentru a nu pune foarte mare presiune pe structura de rezistență a clădirii, spațiul central este prevăzută cu o zonă înierbată, înconjurată de o alee de lemn. Astfel, evenimente speciale, proiecții de film și sesiuni de instruire pot fi organizate pe acoperiș, în aer liber.

Existența grădinilor comunitare sporește sentimentul de proprietate și implicare în viața comunității, favorizează dezvoltarea spiritului comunitar, reunește oameni dintr-o varietate mare de medii (vârstă, etnie, cultură, clasă socială) și oferă un punct focal pentru organizarea comunității inclusiv pe alte probleme sociale. Prin urmare Grădina Fluture aduce în prim plan această problematică și propune metode și activități specifice de implicare pentru a spori practica grădinilor comunitare în rândul cetățenilor și interesul autorităților pentru susținerea prin politici locale a acestui tip de demers.

Amenajarea acestei grădini comunitare este un proiect al Asociației Efectul Fluture realizat în parteneriat cu Centrul Formatest și Clubul Ecologic Transilvania și finanțat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm, nu ezitatți să ne contactați!

Echipa Efectul Fluture

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress