Explorează Parcul Între Lacuri

schema lacuri

Propunerea de creare a Parcului Între Lacuri / Parcului Est, cel mai mare parc al Clujului de peste 50 de hectare, a fost acceptată de primărie în urma demersurilor SOS (Societate Organizată Sustenabil), inițiativă care nu ar fi fost posibilă fără sprijinul masiv din partea Ordinului Arhitecților din România, Registrului Urbaniștilor din România și mai ales al arhitectului Vasile Mitrea, inițiatorul generos al acestei idei cu decenii în urmă.

Petiția care propune parcul și care a fost semnată de 2.500 de clujeni arată că implicarea civică dă rezultate.

Premisa noastră este că noi, cetățenii, suntem cei mai buni experți ai destinului nostru și că pentru a ne face vocile auzite trebuie să ne auto-educăm în spiritul participării publice la luarea deciziilor și a unei gândiri critice.

O condiție minimală pentru ca democrația participativă să aibă unde să fie exersată constă în existența fizică a unor spații publice, care pot lua forma unui parc cu diverse activități de socializare și loisir.

emese apai posibilă pietonalizare

În cazul în care nu munciți prea mult, activitate care vă inhibă în exercitarea cetățeniei, vă invităm:

  1. de la ora 15.00 la un tur al viitorului Parc Între Lacuri (întâlnire la pontonul de la lacul de lângă mall). Turul este o explorare pitorească a unui peisaj uimitor ce implică pe lângă locuitori ai blocurilor de lângă lacuri, destul stufăriș, păsări, cărări înguste, garaje și mașini, moloz, copaci și ape, eventuali houmleși, alergători și plimbăreți etc. Haideți cu o cameră sau cu un aparat foto!
  2. de la ora 17.00 la o discuție la Librăria Cărturești pentru a povesti alături de activistele de la Centrul de Resurse pentru Participare Publică (CeRe) cum putem segmenta campania pentru amenajarea pentru Parcul Între Lacuri pe termen scurt și mediu. Unul dintre dezideratele noastre este ca după succesul propunerii SOS de pietonalizare a aleii din jurul lacului de lângă mall să fie pietonalizat și următorul lac astfel încât prin legarea celor două alei să contribuim la realizarea celei mai lungi alei pietonale a Clujului, de 2,4 km.

foto dohotaru container gunoaie pe malAmintim declarația oficială a primarului Emil Boc, pe care o dorim finalizată în anul 2015 când Clujul devine Capitală Europeană a Tineretului, an în care administrația locală actuală are șansa de a crea cel mai mare parc al orașului, cu 10 km de alei pietonale:

„Cluj-Napoca își înmulțește spațiile verzi, odată cu realizarea acestui parc. Va fi o oază de verdeață și de agrement pentru toți clujenii. Îmi doresc ca întreaga zonă din jurul lacului sa fie amenajată la fel de frumos, după rezolvarea revendicărilor de teren, care sunt de cealaltă parte a lacului, pentru că nu putem face investiții până nu avem un teren curat de sarcini. Pe partea unde am reușit să rezolvăm situația revendicărilor se văd rezultatele. Planurile noastre nu se opresc aici. Avem în vedere și realizarea unui parc de peste 50 de ha în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din Romania și am început demersurile pentru realizarea unei baze de agrement de 9,4 ha în Gheorgheni. Ne preocupă viitorul verde al orașului nostru”, a precizat primarul Emil Boc.ZA propuneri lacZA propuneri lac b

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress