Thursdayrated: Blackfield

blackfield

Bun găsit la o nouă rubrică Thursdayrated. După o săptămână de pauză (vacanță), revin cu un proiect de colaborare între doi muzicieni cu greutate în rock-ul contemporan: israelianul Aviv Geffen și britanicul Steven Wilson, proiect intitulat simplu, Blackfield.

Pe scurt, povestea Blackfield apare în felul urmator: Aviv Geffen, muzician rock extrem de popular în Israel și mare fan Porcupine Tree & Steven Wilson, invită trupa să susțină concerte în Israel în anul 2000 și se împrietenește cu Wilson, astfel ajungând să facă backing vocals pe „Prodigal” și „The Sound of Muzak” de pe albumul Porcupine Tree „In Absentia” (2002). Dorind să atragă fani din afara Israelului, Geffen îi propune lui Wilson un proiect muzical intre cei doi, rezultând trupa Blackfield. Lansează două albume, „Blackfield I” (2004) și „Blackfield II” (2007), la care cei doi au contribuții egale. Muzica lor este un rock foarte complex, cu elemente prog, indie și metal. Ceilalți muzicieni din trupă sunt instrumentiști din anturajul celor doi. În martie 2011 apare LP-ul „Welcome to My DNA”, în care Geffen are o contribuție mai importantă, iar pe ultimul album de studio, „Blackfield IV” (august 2013), Wilson apare doar ca și chitarist, făcând voce doar la „Pills”, și backing vocals la „Jupiter”. Pe acest album sunt invitați la voce Vincent Cavanaugh (Anathema) la piesa „XRay”, Brett Anderson (Suede) la piesa „Firefly” și Jonathan Donahue (The Flaming Lips) la piesa „The Only Fool is Me”.

Probabil vă așteptați să vă propun spre ascultare primul single de pe cel mai recent album. Există și se numește „Jupiter”. Dar azi merge foarte bine „Cloudy Now”, de pe primul LP, înregistrat live în New York. Piesa asta mă mișcă cumva ciudat de fiecare dată.

Sper să vă cadă bine. Dați mai departe. Un weekend splendid!

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress