Al Jawala aduce energie şi dans incontrolabil pe scena Padina Fest!

Äl Jawala 

În a patra zi de festival, sâmbătă 3 august, continuăm în forță seria concertelor alături de câștigătorii “Creole World Music Awards”, Al Jawala şi partenerii lor de călătorie, unul dintre numele de referință în muzica românească, Urma.

Mash-up-ul inedit al sunetelor produse de Al Jawala ignoră cu generozitate orice limitări ale genurilor muzicale. Alamuri estice întalnesc o serie de percuţii tradiţionale, dansul din buric merge pe Rock’n’Roll şi sunetele lor de didgeridoo sună ca o maşinărie de Acid-Trance. Rădăcinile Al Jawala sunt mult mai apropiate de Padurea Neagră decât de Balcani şi membrii trupei au crescut odată cu chefurile date pe Beastie Boys şi Nirvana sau cu muzica electro, în loc de formatii cu alamuri ca a lui Boban Markovic. Prima lor întalnire cu sunetul estic a fost la finele anilor 90. Înfometaţi după inspiraţie, au absorbit tot ce au putut auzi, au făcut cercetari şi călătorii, au cunoscut alţi muzicieni şi au avut peste 800 de concerte în toata Europa.

Timp de 11 ani, trupa Al Jawala (arăbesc pentru “călători”) merge prin toată lumea cu muzica sa excepţională ducând versiunea ei proprie de Balkan-Beats înapoi în ţările de unde le-a preluat iniţial şi uimeşte orice audienţă. Astfel, trecând dincolo de toate clişeele folclorice, membrii trupei au evoluat de la muzicieni stradali într-o formatie de show live populară în toată Europa. De la Oceanul Atlantic până la Marea Neagră, China, Iordania sau oraşul lor de baştină Freiburg, cei 5 ambasadori Balkan Beats din sudul Germaniei inspiră audienţele de peste tot cu energia lor contagioasă şi animă publicul.

Alături de Al Jawala, vor mai urca pe scena Padina Fest şi alte nume mari. Vineri, 2 august, cel mai exploziv live act balcanic, Dubioza Kolektiv şi formaţia de rock alternativ din Chişinău, Alternosfera, iar în celelate seri, vor mai întreţine atmosfera, Ad Hoc, An Theos, Lights Out, Get Beget, Domino, Rehab Nation, Perfect Zero for Infinity şi mulţi alţii.

Padina Fest revine în forţă cu a patra ediţie între 31 iulie şi 4 august 2013 pe Platoul Padina, Munţii Bucegi. Aşa cum te-am obişnuit, pe toată perioada festivalului te vei putea bucura de activităţi montane, workshopuri, concerte şi întreceri sportive chiar în inima muntelui.

Pentru a fi la curent cu noutăţile şi surprizele pregătite, găsiți mai multe detalii pe www.padinafest.ro și www.facebook.com/padinafest.

Biletele sunt disponibile în reţeaua myticket.ro.

Mai multe detalii despre Al Jawala:

http://www.jawala.de/

https://www.facebook.com/aljawala

 

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress