Thursdayrated: Mandalay

mandalay3

Prima zi de Peninsula. Thursdayrated vă aduce Mandalay, care nu are nici o legătură cu aceasta. Și pe deasupra nici nu mai există ca formație.

Mandalay se formează pe la mijlocul anilor ’90 din londonezii Saul Freeman (care tocmai părăsise duo-ul pop Thieves) și Nicola Hitchcock, care deja avea un album solo la activ („A Bowl of Chalk”). Inspirați din artiștii trip hop în plină afirmare precum Massive Attack și Portishead, lansează primul single, „Flowers Bloom” în 1996 care și câștigă „Single of the Week Award” la celebra publicație Melody Maker. Acest lucru îi ajute să obțină un contract cu recent înființata casă de discuri V2. Albume: „Empathy” (1998), „Instinct” (2000) și „Solace” (2001). După care se destramă. O chestie interesantă: în 1999 apare neoficial un CD cu piesele de pe „Empathy” dar în altă ordine decât cea de pe discul original sub denumirea „Portishead: Pearl” (l-am cumpărat de la ruși crezând că e ceva produs nou Portishead, așa am ajuns să aud de ei). Sigur că, la vremea respectivă, s-a creat mare vâlvă în presă iar Beth Gibbons & Co. au declarat că Portishead nu are nici o legătură cu afacerea respectivă.

Beautiful” este al treilea single de pe „Empathy”. Piesa a apărut pe numeroase compilații chillout, inclusiv Cafe del Mar vol. 6 și datorită acestui fapt Mandalay au fost invitații principali la concertele celei de-a 20-a aniversări Cafe del Mar ce au avut loc în 2000 în Ibiza.

Sper să vă cadă bine. Dați mai departe. Un weekend splendid! Festivaaaal!

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress