Modestep, Aly&Fila și KUMM la Peninsula!

peninsula

Membrii celei mai cunoscute trupe live de dubstep din lume, britanicii de la Modestep vor concerta la Festivalul Peninsula, în data de 20 iulie. Duo-ul egiptean de senzaţie Aly & Fila mixează pe 21 iulie, precedaţi de Vlad Rusu şi Aly & Fila. Oferta muzicală a celui mai mare festival din România mai cuprinde şi un concert Kumm (20 iulie) şi un recital aniversar Anima Sound System (18 iulie).

modestep

Rock şi dubstep: aceasta este combinaţia câştigătoare pentru Modestep. Adepta soluţiilor riscante, trupa a fost definită de această dualitate, încă de la primul concert: au ales să se prezinte lumii la cel mai mare festival de metal din lume, la Download. Şi nu a fost norocul, ci energia emanată de pe scenă care a reuşit să vrăjească miile de persoane din public. Modestep sunt şi acum pe lista permanentă a trupelor invitate la acest eveniment.

Dar istoria Modestep nu a început cu primul concert live, ci mai devreme. Mai precis, trupa a pornit la drum cu recreionarea unei piese interpretate de Enya. Au urmat melodii proprii vizualizate până în prezent de aproape 50 de milioane de persoane, pe Youtube. Succesul din lumea virtuală nu a fost suficient pentru fraţii Tony şi Josh Fried – care îşi pot trece în CV şi evoluţia în câteva trupe de rock – astfel că au pornit într-un turneu menit să cucerească lumea largă, alături de toboşarul Matt Curtis şi de chitaristul Nick Tsang. La concertele Modestep publicul pestriţ este format din rockeri cu tatuaje şi clubberi împătimiţi, o reţetă pe care, până acum, doar Prodigy a reuşit să o aplice cu succes. 2013 este şi anul lansării mult aşteptatului album de debut, Evolution Theory, pe care sunt melodii remarcabile precum Sunlight, Show Me a Sign, Another Day sau Praying for Silence – toate acestea vor putea fi ascultate live, pe 20 iulie, la cel mai mare festival din România.

ally&fila

Produsul lor, cel mai cunoscut brand muzical al Egiptului, este fierbinte ca Sahara şi măreţ precum piramidele. După închegarea unui grup de fani loiali în ţara lor natală, Aly Amr Fathalahşi Fadi Wassef Naguib, pe scurt Aly & Fila au decis să cucerească lumea. Primul semn concret al succesului a fost staţionarea în Top 20 al  DJ Mag, în timp ce producţii Egyptrance precum “Eye of Horus”, “Spirit of Ka” sau hit-ul care umple orice ring de dans, “We Control the Sunlight” au devenit doar câteva detalii de pe cartea lor de vizită. Turneul din acest an celebrează ediţia aniversară cu numărul 300 a emisiunii lor radio, descărcat pe zeci de mii de calculatoare în fiecare săptămână. Turneul vine în completarea celui de al doilea album pe care îl pregăteşte duo-ul egiptean, disc intitulat Quiet Storm. Aly & Fila sunt în toiul actualităţii trendurilor muzicale, despre care vă puteţi convinge în ultima seară a Festivalului Peninsula, în Freedom Music Arena. Înainte de setul duo-ului egiptean va mixa aici Snatt&Vix şi Vlad Rusu.

Revine la Festivalul Peninsula şi cea mai palpitantă trupă din istoria muzicii electronice dance din Ungaria, care anul acesta sărbătoreşte 20 de la înfiinţare – Anima Sound System. În  data de 18 iulie penisularii vor fi purtaţi într-o călătorie de excepţie care va include şi hit-uri consacrate, dar şi cele mai noi piese ale trupei din Ungaria.

Înfiinţată la Cluj cu 15 ani în urmă, trupa Kumm este una din prezentele cele mai longevive şi inventive din peisajul muzicii alternative din România. Kumm este o trupă în veşnică mişcare dar cu elemente clar distinctive, cum ar fi atmosfera melancolic-visătoare, întreruptă pe alocuri de explozii pure de rock cu nuanţe de punk sau noise, care se regăseşte pe toate albumele trupei. Fiecare „gig” este o întâlnire singulară cu un public unic într-o atmosferă ce nu se va mai repeta niciodată – de unde şi plăcerea de a improviza şi de a „o lua razna” câteodată, care este elementul favorit al unei părţi a publicului Kumm. În primăvara aceasta Kumm a finalizat înregistrările pentru cel de-al şaselea album de studio şi a lansat deja primul single „Să nu spui nimănui”. Componenţa  trupei este: Eugen Nuţescu (Oigăn) – voce, chitară; Iordache – saxofon, Kovacs Andras – clape, Uțu Pascu – bas, John Ciurea – tobe. Kumm va concerta la Peninsula în 20 iulie.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress