Zilele Arhitecturii 2013 – Crossing Borders

afis za2013

Între 15 și 18 mai, la Cluj, au loc Zilele Arhitecturii 2013 – Crossing borders – 4 zile de evenimente culturale: proiecte ambiţioase ale studenţilor, conferinţe, expoziţii, piese de teatru, concerte muzicale şi party-uri.

Dacă arhitectura este spațiul nostru de desfășurare, dimensiunile și deschiderile ei sunt limitele pe care vrem sa le depășim. Privită din exterior și spre exterior arhitectura capătă valențe multiple.

Crossing Borders este manifestul nostru pentru adaptare, dar și pentru o viziune critică, iar ceea ce propunem este o schimbare de mentalitate. Vrem să privim în afara limitelor arhitecturii, a limitărilor profesiei, dincolo de construcție și să propunem explorarea modurilor în care aceste limite pot fi depășite în vederea descoperirii și întelegerii unor forme și practici alternative de arhitectură.

Crossing borders este despre o arhitectură care abordează subiecte incomode, despre o arhitectură apropiată de social, despre intervenții subtile și propuneri studiate în profunzime. Arhitectura pe care o căutăm se poate suprapune perfect cadrului social pe care îl reprezintă, dar poate în același timp să ofere viziuni diferite pentru societatea în care se manifestă. Este atitudinea critică asupra felului în care ne raportăm la propriile limite.

Mai multe despre evenimentele din cadrul Zilelor Arhitecturii aflați pe pagina festivalului și pe pagina de facebook.

application/pdf iconZA-2013-program.pdf

via Arhi Forum

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress