Thursdayrated: Eskimo Joe

eskimo-joe

text: Cosmin Mureșan

Și anume în această iernatică zi de primăvară la Thursdayrated avem (cu înfrigurare) Eskimo Joe. O trupă din Australia, care s-a format la începutul anilor ‘90 cât se poate de clasic, din colegi de liceu (Stuart MacLeod și Kavyen Temperley). După ce și-au încheiat socotelile cu diverse formații studențești, se hotărăsc să-și urmeze visul cu un act artistic închegat, și astfel, în anul 2001, lansează albumul ”Girl”, cu care se clasează pe locul 29 în ARIA Albums Chart, fiind certificat gold album.

Discul ”A Song is a City” (2004) ajunge pe locul 2 în topurile australiene, cu statut de double platinum.

Mai mult, al treilea album, ”Black Fingernails, Red Wine”, apărut în mai 2006, ocupă în iunie locul 1 în ARIA Albums Chart și petrece 51 de săptămâni în Top 50, acumulând de 4 ori statutul de disc de platină.

Sigur că, pe lângă ce v-am zis până acuma, mai au și albumul ”Inshalla” (preferatul meu), precum și ”Ghosts of the Past” (2011), dar le veți putea descoperi pe Wikipedia. Eu doar  (sper că) v-am stârnit interesul.

Melodia pe care am ales-o e ”Foreign Land”, prima de pe ”Inshalla”. După ce o ascultați veți vrea tot albumul. Cel puțin.

Sper să vă cadă bine. Dați mai departe. Un weekend splendid!

 

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress