Andrei Gorzo vine la Cluj

Andrei_Gorzo_Cluj

Cunoscutul critic de film, Andrei Gorzo, va susţine la Cluj workshop-ul Realismul Noului Cinema Românesc, în data de 27 martie 2013, ora 14.00, la Facultatea de Teatru și Televiziune a Universităţii Babeş-Bolyai (str. Mihail Kogălniceanu, nr. 4, sala 43).

Programul zilei va include şi lansarea cărții Lucruri care nu pot fi spuse altfel. Un mod de a gândi cinemaul de la André Bazin la Cristi Puiu, autor Andrei Gorzo, editura Humanitas, 2012. Evenimentul, prezentat de Claudiu Turcus și Doru Pop, va avea loc la Casa TIFF (str. Universității, nr. 6), începând cu ora 18:00.

            Manifestările culturale sunt organizate de către departamentul de Cinematografie și Media al Facultății de Teatru și Televiziune, al Universităţii Babeș-Bolyai în colaborare cu Editura Humanitas. Partener media: Observator Cultural.

Andrei Gorzo s-a născut în anul 1978. A studiat la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică ”I.L. Caragiale” din Bucureşti şi New York University. În prezent este lector la UNATC, unde cercetează şi predă istoria cinematografului şi a ideilor despre cinema. Semnează, de asemenea, cronici de film în Dilema veche şi 24-FUN, fiind implicat (în calitate de director artistic) în organizarea Festivalului Internaţional de Scurt şi Mediumetraj NexT. A publicat, în 2009, o culegere de articole intitulată Bunul, răul şi urâtul în cinema, la editura Polirom.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress