Thursdayrated: Doina Limbășanu

 

image1

text: Cosmin Mureșan

Ediție specială Thursdayrated, dedicată cântăreței și actriței românce Doina Limbășanu, în spiritul „Lucirilor optzeciste”, party tematic ce va avea loc mâine seară în Gambrinus Pub.

Din biografia Doinei Limbășanu nu se cunosc foarte multe date exacte, ea emigrând în Germania pe la mijlocul anilor ’80, cenzura epocii ducând la întreruperea difuzării din acel moment a oricărei înregistrări în care era protagonistă.

Doina Limbășanu (născută la Mediaș) se remarcă în anii ’70 pe scena secției de estradă a Teatrului Muzical din Brașov, prin vocea sa inconfundabilă, dicția perfectă și o frumusețe de invidiat. Paricipă ani de-a rândul la spectacole găzduite de celebrul teatru berlinez Friedrichstadt-Palast, unde lucește alături de alți interpreți din Europa de Est ai epocii. În țară, ia parte la diverse spectacole precum „Bing bang melodii” sau „Surprizele rampei”. Câștigă Premiul Publicului la consursul „Șlagăre în devenire”, organizat de Televiziunea Română, în anul 1981 pentru melodia „Costinești, Costinești”, iar în 1982 pentru „Cerul meu curat”. Concurează pentru ultima dată la „Șlagăre în devenire” cu melodia „Noi doi”, după care părăsește definitiv România. Ca actriță, interpretează rolul miresei în filmul lui Iulian Mihu din 1976, „Marele singuratic”, peliculă din a cărei distribuție mai fac parte actori celebri precum Toma Caragiu, Gheorghe Dinică sau Florina Cercel.

Cântecul de azi, „Dragostea de tine”, este „decupat” dintr-o emisiune de varietăți, emisiuni celebre difuzate de Televiziunea Română sâmbăta sau duminica seara în acea vreme.

Sper să vă cadă bine. Dați mai departe. Un weekend splendid, și nu uitați: vă așteptăm mâine seară de pe la ora zece în Gambrinus Pub să lucim optzecist!

 

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress