Seară de gală și dezbatere cu echipa filmului „Domestic”

Sergiu Costache Adrian Titieni Gheorghe Ifrim _ Domestic

 

Seară de gală și dezbatere la Cluj, cu echipa filmului „Domestic”

Unul dintre cele mai așteptate filme ale primăverii, „Domestic”, în regia lui Adrian Sitaru, va avea o proiecție de gală la Cluj vineri, 22 martie, de la 20.00, la Cinema Florin Piersic. Spectatorii vor avea ocazia să-i întâlnească pe regizorul Adrian Sitaru,pe producătoarea filmului, Monica Lăzurean-Gorgan, și pe câțiva dintre actorii din distribuție.

Proiecția va fi urmată de o discuție pe tema interacțiunii om-animal, la care vor lua parte Alina Rusu, etolog, psiholog și președinte al Asociației Române de Activități și Terapie Asistate de Animale, Vlad Vancia, biolog și director executiv al Institutului de Cercetare a Interacțiunii Om-Animal, Adrian Roșan, directorul Departamentul de Psihopedagogie Specială din cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educatiei a Universității Babeș-Bolyai, și Marius Bența, sociolog și jurnalist.

Comedia „Domestic” poate fi văzută la Cluj din 22 martie, la Cinema Florin Piersic și Cinema City.

Cu un imaginar minunat, dar şi dureros de real, „Domestic” este povestea copiilor, adulţilor şi a animalelor care convieţuiesc sperând la o viaţă mai bună. Protagoniști sunt câțiva vecini de bloc și câțiva simpatici locatari necuvântători: un iepure, o găină, o pisică, un câine şi un porumbel. Din distribuție fac parte Adrian Titieni și fiica sa, Ariadna Titieni (12 ani), Gheorghe Ifrim, Clara Vodă, Ioana Flora, Sergiu Costache și Dan Hurduc (9 ani).

„Mă gândesc că avem o mare nevoie de animale şi ele de noi, de aici am realizat cât de mult ne iubim şi ne mâncăm în acelaşi timp, la propriu, animalele. Am încercat să pun în film toate astea prin ochii unui copil pentru care viaţa este simplă, crudă, misterioasă şi foarte amuzantă în acelaşi timp, iar adulţii sunt la fel: buni, cruzi, fără logică dar foarte amuzanţi şi… mă opresc aici. Restul în film”, spune regizorul. Adrian Sitaru a mai regizat lungmetrajele „Pescuit sportiv” (2008) şi „Din dragoste cu cele mai bune intenţii” (2011), ambele premiate în numeroase festivaluri.

În campania de promovare a filmului „Domestic” s-au implicat zilele acestea, povestind întâmplări „domestice”, Paula Seling, Ovidiu Lipan Țăndărică, Cristina Țopescu, actrița și vedeta TV Cristina Cioran, Nicușor Dan, solistul trupei Vunk – Cornel Ilie, Ioana Blaj, creatoarea de modă Romanița Iovan, vedeta TV Alexandra Velniciuc, actorul Silviu  Biriș.

Echipa filmului așteaptă și poveștile spectatorilor pe adresa povesti@domesticthemovie.ro. Cele mai simpatice dintre ele vor fi răsplătite cu invitații la film și alte premii.

Trailerul filmului: http://www.youtube.com/watch?v=sog9bvuYZHI&feature=youtu.be.

Informații suplimentare, un dosar de presă și orarul proiecțiilor, pe www.domesticthemovie.ro. Fotografii și filmulețe inedite puteţi găsi pe pagina de Facebook a filmului: http://www.facebook.com/Domestic.TheMovie.

***

Filmul este o produs și distribuit de 4 Proof Film, în coproducţie cu Unafilm, Germania, cu susținerea Centrului Național al Cinematografiei și cu finanțare din partea Medienboard Berlin-Brandenburg Germania, Eurimages, TVR și HBO România.

Parteneri: Primăria Municipiului București, ArCuB, RATB, Graffiti BBDO, Kaleidoscope Proximity, Peneș-Galli Gallo, La Provincia, The Drum, Vier Pfoten, Ringstar

Parteneri media: Kiss FM, Prima TV, Magic FM, Adevărul, Dilema Veche, Gazeta Sporturilor, 24 FUN, Top Gear, Good Food, Cocor Media Channel, Transfer.ro, Ziare.com, Cinemagia.ro, Hotnews.ro, Port.ro, CinemaRx.ro, Cinefan.ro, Oradestiri.ro, Urban.ro, Eva.ro, Studentie.ro, Cărturești, Filmreporter.ro, Liternet.ro, BeWhere, Ziarul de Iași, Iasifun.ro, Tion.ro, Agenda, Ziua de Cluj, Ziua de Constanța.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress