Memoriul pentru antreprenoriat social: „Munca nu e un lux. E un drept!”

Eco green world ideas background

Dragi slicker-iști,

vă invităm să vă solidarizați și voi via FB sau la fața locului cu membrii  Asociației Comunitare a Romilor din Coastei, care participă luni, 18 martie, ora 12.30, la „Clopot”, pe B-dul Eroilor, la o altfel de conferință de presă, sub forma unui spectacol stradal: “Munca nu e un lux. E un drept!”

Grupul de Lucru al Organizațiilor Civice (gLOC) și European Roma Rights Center (ERRC) susțin demersurile Asociației Comunitare a Romilor din Coastei. Asociația propune primăriei un acord de parteneriat pentru crearea de locuri de muncă prin antreprenoriat social (vedeți memoriul pe site-ul gloc.ro).

Participanții vor încerca să amplaseze un manechin costumat în haine de muncitor în vitrinele unor magazine simbolice pentru capitalismul consumerist (bănci, magazine cu articole de lux, cafenele etc.), pentru a aduce astfel în spațiul public al orașului, invadat de branduri ostentative, problema dreptului la muncă decentă.

Manechinul va purta mesaje ca: „Economie pentru societate, nu pentru corporații!”, „Dreptul la muncă este garantat de Constituția României”, „Antreprenoriatul social creează locuri de muncă!”,„Noi muncim, nu cerșim!”, „Sunt rom și vreau să trăiesc în demnitate”, „Asociația Comunitară a Romilor din Coastei vă este partener pentru un Cluj mai curat și mai verde”, „Noi aducem șansa antreprenoriatului social. Sprijiniți această șansă!”, „Să lucrăm împreună”, „Noi lucrăm pentru economie socială. Voi?”

Acțiunea de solidaritate depășește granițele ghetoului Pata-Rât, adresându-se și muncitorilor disponibilizați de la Mechel Câmpia Turzii, cât și altor persoane al căror drept la muncă decentă este încălcat.

Pentru mai multe informații, îi puteți contacta la conferința de presă stradală pe membrii Asociației Comunitare a Romilor din Coastei și, din partea gLOC, pe prof. univ. Eniko Vincze.

În spiritul evenimentului, găsiți pe TOTB un articol despre locuitorii altei zone din Pata Rât, Dallas, ecologiștii de nevoie ai orașului. Ei ne apropie de media UE de colectare prin munca lor manuală de selectare a deșeurilor în rampă, în condițiile în care statul s-a dovedit incapabil să ofere servicii mai eficiente.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress