Patru filme și 58 de premii: scurtmetrajele lui Adrian Sitaru

afis scurtmetraje

Patru filme și 58 de premii: scurtmetrajele lui Adrian Sitaru, proiectate la Casa TIFF

Spectatorii din Cluj vor avea ocazia să vadă patru dintre cele mai premiate scurtmetraje românești din ultimii ani, într-o seară specială dedicată filmelor scurte regizate de Adrian Sitaru. Comediile „Chefu” (2012), „Colivia” (2009), „Lord” (2009) și „Valuri” (2007), multi-premiate în festivaluri internaționale, vor fi fi proiectate la Casa TIFF din Cluj vineri, 15 martie, de la ora 19.00.

Intrarea este liberă.

Cele patru scurtmetraje le vor deschide spectatorilor apetitul pentru lumea amuzantă, crudă și uneori suprarealistă din cel mai nou film al lui Adrian Sitaru, „Domestic”, care se lansează în cinematografele din toată țara pe 22 martie.  În Cluj, filmul va avea o proiecție de gală la Cinema Florin Piersic, în seara de 22 martie, în prezența regizorului Adrian Sitaru și a echipei. O mostră din lumea colorată din „Domestic” veți regăsi în trailerul filmului: http://www.youtube.com/watch?v=sog9bvuYZHI&feature=youtu.be.

Cele patru scurtmetraje din program:

VALURI,16’

La mare, pe plajă, doi oameni sunt puși în situații limită. Un băiat este rugat de către o frumoasă mamă occidentală să aibă grijă de copilul ei de patru ani. Un tată și soț plictisit flirtează în mare cu aceeași străină, încercând să o învețe să înoate. Însă povestea ia un alt curs atunci când frumoasa mamă dispare sub valuri…

O producție Audio Design Digital Art & Dawis Film, 2007

Cu: Sergiu Costache, Karen Wallet, Bors Roberto, Adrian Titieni, Clara Vodă, Vlad Vodă, Marcelo Cobzariu

Selecții în mai mult de 100 de festivaluri și peste 25 de premii. Printre acestea: Leopardul de Aur pentru scurtmetraj la Festivalul Internațional de Film de la Locarno (2007), Cel mai bun scurt metraj la Festivalul de la Sarajevo (2007) Cel mai bun scurtmetraj la Festivalul International Las Palmas de Gran Canaria (2008), Cel mai bun scurtmetraj la Dresda și Aspen, Premiul Bayard d’Or la Festivalul International de Film Francofon de la Namur, Gopo pentru cel mai bun scurtmetraj. Inclus în selecţia oficială a Festivalului de la Sundance 2008.

 

LORD,22’

Cu toate că urăște câinii, Toni își câștigă viața adunându-i pe cei pierduți și apoi șantajându-le stăpânii, pentru sume frumușele de bani. Experiența cu un pechinez bătrân și urât de care nu reușește să scape îl face pe Toni să descopere trezindu-se în el sentimente de afecțiune de a căror existență nu avea nici o idee.

O producție HiFilm Productions și 4Proof Film, 2009

Cu : Sergiu Costache, Andreea Samson

Premii: Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la Festivalul Internațional al Filmului Francofon de la Namur, Festivalul Internaţional de Scurtmetraje – Curtocircuito, Santiago de Compostela (2011)

COLIVIA,17’

Alin, un băiețel de 10 ani, găsește un porumbel bolnav și îl aduce acasă, ceea ce provoacă o adevărată furtună în familie. Tatăl său nu vrea ca „animalul” să fie ținut în casă, dar în cele din urmă accept[ ca porumbelul să stea pe balcon câteva zile, până se face bine sau până… moare. Dar Alin nu se mulțumește cu atât și își dorește o colivie pentru pasărea sa. Cine va câștiga?

O producție 4 Proof Film, 2009

Cu : Adrian Titieni, Clara Vodă, Vlad Vodă

Selecții în peste 100 de festivaluri, peste 25 de premii internaționale. Premiul DAAD pentru scurtmetraj la Festivalul de la Berlin, Marele Premiu al Festivalului Internaţional de Scurtmetraj Vila do Conde (2010), (2010), Marele Premiu – Festivalul Internațional de Scurtmetraj de la Uppsala, Cel mai bun scurtmetraj la Zilele Filmului Românesc – TIFF 2010, Certificat de excelență BAFTA; Cel mai bun scurtmetraj străin – Festivalul Internațional de Film de la Valladolid; Cel mai bun scurtmetraj românesc 2010 – Premiile Gopo, Cel mai bun scurtmetraj internațional la Short Shorts Film Festival México (SSFFM) – 2011.

CHEFU’, 18’

Neli (55 de ani) merge la București pentru câteva zile, în timp ce Dan, fiul ei de 17 ani, rămâne singur acasă. Când se întoarce, vecinii îi sar în întâmpinare, dezvăluindu-i în cele mai mici detalii picanterii de la petrecerea pe care Dan o organizase în absența ei. Puțin mai târziu, întâlnirea lui Neli cu Dan îi deschide acesteia o perspectivă diferită asupra a ceea ce credea că știe despre prietenii ei din bloc.

O producție 4Proof Film, 2012

Cu: Tania Filip, Clara Vodă, Nataşa Raab, Elena Ivanca şi Emilian Mârnea

Festivaluri și premii: Marele Premiu – Festivalul Internațional de Scurtmetraj de la Uppsala 2012, Premiul Onda Curta – Indie Lisboa IFF 2012, Festivalul Internațional de Film de la Rotterdam – Spectrum Shorts 2012, Festivalul Internațional de Film de la Vilnius – Kino Pavasaris 2012, Festivalul Internațional de Scurtmetraj de la Oberhausen, 2012.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress