Nicio veste bună

arenacluj

Copyright foto:  Cosmin Dragomir (Dico şi Ţigănaş)

Ani la rând am hăituit un festival de muzică electronică prin păduri şi aeropoarte, iar acum fugim disperaţi cu centre culturale şi stadioane în spate să prindem şi să îmblânzim fiara care, de câţiva ani, îşi linge resemnată rănile într-o parcare de mall. Dacă săptămânile trecute jubilam victorioşi că le-am şutit mureşenilor cel mai mare festival de muzică din ţară, acum lucrurile nu mai sunt chiar atât de roz. What goes around, comes around. Săptămâna asta, clujenii au primit palma care îi trezeşte la realitate pentru că peştele cel mare îl înghite întodeauna pe cel mic.

Deşi se află în topurile competiţiilor internaţionale de arhitectură – publicul larg clujean participând, poate pentru prima dată, la votarea unui produs arhitectural al oraşului – Cluj Arena e pe cale să-şi piardă însăşi raţiunea de a exista. A fost ridicolă participarea spășită a unui reprezentant al Arenei la conferinţa de presă pentru mutarea „Peninsulei” la Cluj. Prezentarea lapidară de care a avut parte indică faptul că cei care administrează momentan acest colos arhitectural frumos, dar, deocamdată, fără o funcţie clară în oraş, sunt total depăşiţi de situaţie. Tipul habar n-avea cum s-ar putea folosi cele 30.000 de locuri de pe stadion în cadrul unor festivaluri en plein air. Nu mi-am imaginat niciodată că un stadion o să fugă după evenimente precum Delahoya şi Félsziget. Deocamdată, Cluj Arena e un vid dispus să accepte orice. Una peste alta, printre ştirile zilei, citesc un titlu care anunţă resemnat mutarea concertului Sting la Bucureşti pentru că acolo „sunt banii!”. Şi când te gândeşti că până şi Sting ar fi dorit să cânte pe cel mai hype stadion al lui 2012! Săptămânile trecute circula un viral cu print-screen-ul de pe pagina de Twitter a artistului, anunţându-şi concertul de pe Cluj Arena. Aproape că mă înduioşez când citesc că preşedintele Consiliului Judeţean încă mai speră la o „trupă importantă”, undeva prin toamnă, deşi nimic nu e semnat. Totul pare să fie în coadă de peşte şi potrivnic Arenei de pe Someș.

Între timp, mi-au atras atenţia nişte iniţiative curajoase şi inedite. Organizatorii de party-uri au descoperit un nou loc pe harta clubbing-ului clujean: parcarea subterană a aceluiaşi stadion. La cât tam-tam s-a făcut pe tema lipsei locurilor de parcare pentru stadion, aproape că am uitat că, de fapt, stadionul are un subsol cu câteva sute de parcări. Dacă nu se gândeau tinerii la chestia asta, stadionul ar fi fost şi mai secătuit de viaţă.

Puteţi vota arhitectura stadionului aici.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2021 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress