ZA2013: Parcul mobil

Parcul mobil este manifestul nostru pentru spațiile verzi din Cluj-Napoca. Participanții la atelier vor avea la dispoziție un cap-tractor legat cu o semi-remorcă și vor avea misiunea de a amenaja pe această platformă un parc cu tot ce înseamnă el, de la faza de proiectare până la faza de construcție.
Parcul se va plimba apoi în cadrul ZA2013 în locurile alese inițial, zone care duc lipsă acută de spații verzi sau în care acestea sunt folosite necorespunzător. Se va opri, se va extinde în afara platformei pe care este amenajat și va ocupa spațiul în încercarea de a induce constiinței publice importanța folosirii adecvate a acelor zone.
În parc se vor organiza evenimente, picnicuri, piese de teatru, proiecții de film, mici concerte, sau cocktail party-uri.
Proiectul se va desfăşura în 3 etape :
I   : faza de propuneri/soluţii (8-12 noiembrie)
II  : faza de detaliere tehnică
III : faza de construcţie, parcul fiind pus în funcţiune în cadrul Zilelor Arhitecturii 2013.
Workshop-ul îi va avea ca şi coordonatori pe Alex Axinte şi Cristi Borcan (StudioBASAR), Diana Culescu(PRP Birou de Studii Contemporane-peisagist), Laura Panait (antropolog), Tiberiu Ciolacu (Planwerk).
Avem nevoie de o echipă de minim 10 studenţi care vor lucra împreună cu studenţii de la Facultatea de Peisagistică din cadrul USAMV Cluj la dezvolarea proiectului.
Înscrierile vor avea loc până în data de 5 noiembrie.
Formularul îl găsiţi aici .

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2022 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress