Film: După dealuri – proiecție de gală în prezența lui Cristian Mungiu

Clujenii sunt așteptați sâmbătă, 27 octombrie, de la 18.00, la Cinema City din Iulius Mall, și de la 20.00, la Cinema Florin Piersic, la proiecția specială a celui mai așteptat film al anului: „După dealuri”, în regia lui Cristian Mungiu. Regizorul premiat cu Palme d’Or, actrița Cristina Flutur și actorul Valeriu Andriuță vor introduce filmul pentru publicul din Cluj și vor sta de vorbă cu spectatorii.

Proiecţia de gală va fi precedată, de la 16.00, de o conferinţă de presă, la Cinema City de la Iulius Mall.

Filmul premiat la Cannes şi propus de România la Oscar intră în cinemaografele din toată țara, inclusiv în cele din Cluj, din 26 octombrie. În prima săptămână, „După dealuri” poate fi văzut și în București, Brașov, Iași, Arad, Bacău, Brăila, Baia Mare, Constanța, Craiova, Piteșsti, Ploiești, Timișoara, Tulcea, Tîrgu Mureș. Traseul filmului cuprinde peste 40 de orașe din România, unele dintre ele fără săli de cinematograf – programul detaliat al proiecțiilor fiind actualizat în permanență pe site-ul filmului, www.dupadealuri.ro.

„După dealuri” este scris și regizat de Cristian Mungiu, inspirat de romanele non-ficţionale ale Tatianei Niculescu-Bran. Imaginea este semnată de Oleg Mutu. Filmul spune povestea a două fete care au crescut împreună şi care se reîntâlnesc după câţiva ani de despărţire. Alina se întoarce din Germania să o ia cu ea pe Voichiţa, prietena ei din copilărie faţă de care se simte încă foarte ataşată. Voichiţa şi-a găsit însă calea în credinţă, iar maicile printre care trăieşte la mănăstire ţin locul familiei pe care nu a avut-o niciodată. Alina luptă cu toate puterile să recâştige afecţiunea Voichiţei, făcându-i pe cei din jur să se întrebe de unde vine forţa care o animă.

Filmul premiat la Cannes pentru scenariu și interpretare – dublu trofeu care premiază prestațiile actrițelor Cosmina Stratan și Cristina Flutur – îşi continuă între timp traseul prin marile festivaluri ale lumii. Notorietatea îi este confirmată de proiecțiile sold out – cu câteva zile înainte de rulare – de la Haifa, Hamburg, BFI London Film Festival sau New York Film Festival. Recent, „După dealuri” a câștigat Marele Premiu al secțiunii Filmmakers of Tomorrow – FEDEORA, la Festivalul Internațional de Film de la Haifa, trofeu acordat de un juriu desemnat de Federația Criticilor de Film din Europa și Zona Mediteraneană. „După dealuri” a fost desemnat Cel mai bun film la Festivalul de Film de la Vukovar (Croația) şi la Herceg Novi (Muntenegru).

În jur de 40 de țări, inclusiv Statele Unite, Marea Britanie și Rusia, au cumpărat drepturile de distribuție ale filmului. Distribuitorul român este Voodoo Films.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2024 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress