Marian Sorin Radulescu – PSEUDOKINEMATIKOS 2

Marian Sorin Radulescu – PSEUDOKINEMATIKOS 2

lansare de carte

libraria Carturesti Cluj

joi, 25 octombrie 2012, ora 19:00

Joia aceasta va invitam la lansarea unei carti dedicate filmului si bucuriilor pe care el le poate aduce. E vorba de al doilea volum din seriaPseudokinematikos a timisoreanului Marian Sorin Radulescu. Alaturi de autor va fi criticul de film Pavel Azap. Ilustratia muzicala a evenimentului este asigurata de Adrian Enescu si se va proiecta scurt-metrajul Ajutoare umanitare al lui Hanno Hofer.

Proiectul Pseudokinematikos s-a concretizat, pana acum, in doua volume: Fals tratat de cinema romanesc (2010) si Bucuriile filmului (2012). Ambele au aparut la Editura Theosis din Oradea, sunt prefatate de Lucian Mircu si recomandate, prin cateva aprecieri, de Elena Dulgheru (critic de film), Mircea Platon (istoric si eseist) si Mihai Fulger (critic de film). Cartile – un „fals tratat de cinema” – cuprind eseuri pe teme cinematografice („In  cautarea icoanei pierdute”, „Spovedania unui cinefil” s.a.), recenzii ale unor carti de cinema aparute in Romania (Tarkovski – Filmul ca rugaciune, Fantasme si adevaruri – O carte cu Mircea Saucan s.a.), schite de portret ale unor cineasti romani de ieri si de azi (Dan Pita, Mircea Veroiu, Dan Nutu, Claudiu Bleont, Petre Nicolae s.a.) si chiar ale unor monahi cinefili (Nicolae Streinhardt, Parintele Valerian de la Patrunsa – ex-actorul Dragos Paslaru).

http://atelier.liternet.ro/articol/12219/Marian-Radulescu/Pseudokinematikos-2-Bucuriile-filmului.html
http://atelier.liternet.ro/articol/12230/Lucian-Mircu-Ionut-Mares-Marian-Radulescu/Canonul-lui-Marian-Bucuriile-unui-cinefil.html

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2021 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress