Floex @ Fabrica de Pensule

Vineri, 12 octombrie, începând cu ora 21:00, Sala Studio a Fabricii de Pensule va găzdui un concert de muzică electronică cu clarinet susţinut de trupa Floex, din Cehia. Seara va continua la Fabrica de Pensule cu un after-party cu muzică electro mixată de Andrei Sîncrăian (chitarist în formaţia clujeană Lights Out!). Intrarea va fi liberă.

Concertul de pe 12 octombrie este organizat de Centrul Cultural Ceh din Bucureşti, în colaborare cu Asociaţia Colectiv A (Cluj-Napoca). Acest eveniment a fost pregătit ca un preambul la Festivalul Temps d’Images, care, între 9 şi 16 noiembrie, va prezenta publicului clujean o serie de spectacole de dans contemporan, teatru, expoziţii, proiecţii de filme experimentale şi scurt-metraje. Totodată, concertul Floex face parte din festivalul de muzică Soundczech, o serie de 10 concerte în 3 orașe din România (Bucureşti, Cluj-Napoca şi Sibiu) organizate cu ajutorul Ambasadei Cehiei. Muzică în limbi inventate, muzică electronică la clarinet, jazz progresiv, electofolk de inspirație nordică, etno la violoncele – sunt doar câteva din caracteristicile ce descriu formațiile cehe care vor concerta în România în cadrul Soundczech.

„Sunt fericit că reușim să aducem unii dintre cei mai originali muzicieni cehi contemporani. Publicul va avea ocazia să asculte live formații ca DVA sau Floex, care sunt deja de renume internațional” , a declarat René Kubášek, directorul Centrului Ceh din București.

FLOEX (Cehia) – Muzică electronică cu clarinet

Tomáš Dvořák, cunoscut mai bine ca Floex, este un tânăr şi talentat compozitor, muzician, artist grafic şi absolvent al Academiei de Arte Frumoase, cel mai cunoscut muzician şi compozitor ceh contemporan.

Floex cântă şi compune muzică din 1996. Din copilărie a învăţat să cânte la clarinet, acesta devenind un instrument cheie pentru muzica lui. În 2001 a lansat albumul său de debut, „Pocustone”, care combină genuri relativ izolate ca nu-jazz, electronica şi muzică contemporană.

La zece ani de la debut, Floex lansează „Zorya”. Cel mai profund album al artistului merge şi mai departe în a explora muzica acustică (mai ales minimalismul clasic) şi muzica electronică contemporană. Albumul, al cărui titlu este inspirat de zeiţa slavă Zorya Polunochnaya, gardiană a nopţii, se joacă cu tonuri şi stări profunde, subconştiente, nocturne.

În reprezentaţiile live, Floex are următoare distribuţie scenică: Sára Vondrášková – voce, Tomáš Dvořák – partea electronică, clarinet şi midiclarinet, Jirka Javůrek – clarinet, midiclarinet şi bas clarinet, Marián Petržela – tobe.

http://floex.cz/

https://www.facebook.com/floex.official

http://store.floex.cz/

FB event.

Sorry, comments are closed for this post.

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2021 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress