Misterul prânzului pe un zgârie-nori

Cunoscuta fotografie care-i ilustrează pe muncitorii ce construiau zgârie-norii din Manhattan, stând lejer în pauza de masă pe o grindă situată la  mai bine de 60 de etaje, aniversează 80 de ani. Cu această ocazie se vehiculează că nu ar fi fost decât un trucaj folosit de compania Rockefeller Center pentru a-şi promova imaginea. Ca probă a acestor acuzaţii vine o altă fotografie, mai puţin cunoscută, în care aceeaşi muncitori stau tolăniţi pe aceeaşi grindă – pe cea mai înaltă clădire la vremea respectivă:

Ken Johnston, istoric în cadrul Corbis Images, compania care deţine drepturile de autor ale fotografiei a declarat pentru ziarul britanic The Independent: „Fotografia a fost un efort din punct de vedere al publicităţii pentru Rockefeller Center. Se poate vedea cu uşurinţă că cei din poză sunt muncitori adevăraţi, dar aceasta a fost realizată nu de un singur fotograf, ci de mai mulţi”, deşi se credea că această fotografie aparţine fotografului Charles C Ebbets.

2 răspuns la Misterul prânzului pe un zgârie-nori

  1. Mda şi aia lui Capa cu falling soldier au zis că e trucată. Altă teorie era că Robert Capa a minţit în legătură cu locul şi omul, pentru că era un mincinos notoriu, însă ăla chiar o încasase pe bune. Chipurile se prosteau şi pozeau pe câmp iar individul a încasat glonţ aşa din senin, de la ceva lunetist, iar Capa ar fi declanşat. Nice theory but Occam’s Razor says it’s probably a fake.

    http://www.nytimes.com/2009/08/18/arts/design/18capa.html?pagewanted=all&_moc.semityn.www
    http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/art/news/shot-down–capas-classic-image-of-war-1754405.html

Evenimente recomandate

There is no custom code to display.

© 2025 slicker.ro

Slicker este construit pe platforma Wordpress